MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 20:17

Ajutor pentru fetița din Vaslui care merge flămândă la școală. Un bărbat din Iași s-a oferit să-i renoveze casa

Distribuie

Numeroși oameni au sărit în ajutorul Roxanei, fetița din Vaslui care are o dorință simplă: să mănânce piure cu carne. După ce a aflat despre soarta copilei care merge flămândă la școală, un bărbat din Iași s-a oferit să repare casa în care trăiește fetița de nouă ani, alături de cei patru frați și de părinți.

Bogdan Tănasă, un tânăr de Iași care a fondat proiectul „Casa Share”, s-a oferit să repare casa familiei Pruteanu din satul vasluian Pușcași.

„Roxana vrea să devină doctoriță. Dar NU a mai mâncat un piure cu carne sau un biscuite de mult timp!! Eu am fost la familie și situația este gravă, plouă prin acoperiș, iar casa pică peste ei, au cinci copii: Mihaela are 14 ani, Gabriel 16 ani, Roxana 9 ani, Marian 8 ani, Isabela 2 ani.

Tatăl este căzut la pat și este sub tratament medical, mama are grijă de copii și toți copiii merg la școală cu excepția băiatului cel mare, care muncește cu ziua prin sat să-și poată ajuta familia. O să le renovăm noi casa”, a scris Bogdan Tănasă pe contul său de Facebook, conform Ziarul de Iași.

Roxana, fetița de nouă ani care merge flămândă la școală, trăiește într-o sărăcie lucie. Părinții și cei cinci copii ai lor supraviețuiesc de la o la alta cu nu mai mult de o mie de lei pe lună, adică alocațiile copiilor și ajutorul social de la stat.

Fără frigider sau aragaz, cei cinci frați și părinții lor, unul bolnav cronic, trebuie să se mulțumească cu fierturile de cartofi și fasole. Nu de puține ori, trei din cei cinci copii merg la școală cu burta goală și cu gândul la cornul și laptele pe care-l vor primi abia în pauza mare și cu speranța că ceilalți copii vor împărți cu ei și din cornul lor.

Oamenii inimoși pot face donații pentru Roxana și familia ei.

  • O puteți susține pe fetița din Vaslui și pe familia ei cu un Sms la 8844 cu mesajul: CASA

De asemenea, puteți folosi următoarele date de contact.

Tănasă Bogdan, Banca Raiffeisen, Iași, România, cod postal 700049:

Cont IBAN in Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312
Cont Iban in EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104
Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi !
PayPal: [email protected]
Numar de telefon: 0040757451919


Citește și Comerțul atinge cote…mistice la pelerinajul de Sfânta Parascheva! La ofertă, unguent mânăstiresc, brâu cu psalmi și cruciulițe din aur medical!

În ce țară trebuie să te muți pentru a avea un salariu mediu de peste 200.000 de dolari pe an


 

Citește mai multe despre Iași și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii