De Monica Stan,

Din cauza bolii agresive, puiul de om a făcut 8 şedinţe de citostatice extrem de puternice. Rezultatul?… Ajunsese să cântărească 7 kg la doar câteva zile de la începerea tratamentului. Şi pentru că avea nevoie de investigaţii care la vremea aceea nu se făceau în ţara noastră, părinţii s-au văzut nevoiţi să-l transfere la o clinică din Franţa. Nu ar fi reuşit niciodată să strângă suma necesară, însă cu ajutorul omului de afaceri Gigi Becali, puştiul a reuşit să plece la tratament la clinica din străinătate. Acolo a făcut un transplant de celule stem – în România nu se făcea la vremea respectivă – şi după aproximativ două luni s-a întors în ţară complet vindecat.

Avea dureri cumplite de spate

Chiar şi aşa, Alex trebuia să facă periodic controale şi analize pentru a se asigura că boala nu a recidivat. A trecut un an, doi, c i n c i , aproape unsprezece şi totul a fost perfect. Până în ziua în care băiatul a început să acuze dureri de spate care ba erau mai puternice, ba abia se simţeau. A făcut nenumărate investigaţii, dar medicii spuneau că nu are nimic. Părinţii se temeau că boala gravă de care suferise în copilărie recidivase, însă doctorii îi asigurau că nu este aşa. O perioadă bună de timp, Alex nu a primit practic nici un diagnostic exact. Însă pe 11.09. 2017, RMN-ul făcut la o clinică privată din Capitală a scos la iveală faptul că băiatul avea numeroase leziuni şi tumori pe vertebre şi, mai grav decât atât, pe una dintre acestea (T7) exista compresie medulară care, în orice secundă, îl putea lăsa paralizat pe viaţă.

Cu toate acestea, au fost trimişi acasă cu recomandare de repaus la pat şi rechemaţi după o săptămână, Însă starea lui s-a agravat în doar câteva zile şi s-au întors la spital. A fost internat imediat şi i s-a administrat tratament cu cortizon. Dar starea băiatului nu se îmbunătăţea deloc. Printr-o minune, familia a reuşit să-l transfere la o clinică din Istanbul. Doar transportul a costat 10.500 de euro, bani pe care părinţii i-au împrumutat. În doar câteva ore, Alex a intrat în sala de operaţie, unde medicii i-au extirpat câteva tumori – care au fost trimise la biopsie pentru a se stabili dacă sunt de natură canceroasă, au făcut decompresia măduvei, iar vertebra T7 a fost fixată cu patru şuruburi.

Intervenţia şi primele 4 zile de spitalizare au costat 25.000 de euro. Întreaga sumă a fost împrumutată de familia băiatul de 13 ani şi, din nefericire, cheltuielile nu se opresc aici. “Zilele critice de după operaţie au trecut bine şi Alex a început recuperarea. Medicii fac tot posibilul să îl ajute să recupereze cât se poate din timpul pierdut. A fost la un pas de a rămâne paralizat! Acum este ţintuit la pat şi nu poate decât să îşi privească vânătăile de la perfuzii şi ace. Pericolul nu a trecut în totalitate pentru că mai avem 3 zile până la sosirea rezultatului patologic care ne va spune clar dacă boala din copilărie a recidivat. Ne rugăm ca piticul nostru uriaş să nu treacă încă o dată prin acea boală cumplită”, ne-a spus mămica băiatului. Pentru a învinge această luptă grea, Alex are mare nevoie de ajutorul nostru. Cine doreşte să i-l ofere o poate face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «Alex». Pentru sume mai mari, donaţiile se pot face în conturile Fundaţiei Ringier.

 

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'
GSP.RO

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'