Mergi direct la conținut »
„Altar“ cu fotografii online în memoria chitaristului Nik Baydin, mort într-un accident de motoparapantă Galerie foto
10imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > „Altar“ cu fotografii online în memoria chitaristului Nik Baydin, mort într-un accident de motoparapantă

„Altar“ cu fotografii online în memoria chitaristului Nik Baydin, mort într-un accident de motoparapantă

Prietenii şi foştii colegi de trupă ai lui Nik Baydin, chitaristul de la The R.O.C.K., au făcut un mic „altar“ de fotografii pe Facebook, în memoria acestuia, la doi ani de la teribilul accident de motoparapantă în care artistul rus a murit. Tot după doi ani de la accident, Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a finalizat ancheta în cazul accidentului din 10 iulie 2016, stabilind că motoparapanta s-a prăbuşit din cauza vechimii.

De Mihaela Grădinaru,

„Ziua de 10 iulie este o zi tristă pentru mine! Este ziua în care, în 2016, am pierdut un frate, coleg și prieten bun! Este ziua cu care nu m-am gândit că mă voi întâlni prea curând… Ziua în care Nik Baydin a plecat dintre noi. Astăzi nu vreau să ne întâlnim cei ce l-am cunoscut… Vreau să-i cinstim memoria arătăndu-i că nu l-am uitat. Vom posta pe pagina trupei lui, The ROCK România, mesaje și și fotografii cu el. Asta vreau să facem! Să ne bucurăm cu toții că în călătoria noastră pe pământ am cunoscut un astfel de om! Mai scriu ceva: Nik a postat pe pagina lui TOATE fotografiile cu voi! Nik brother, the memory remains! Rock’n roll! As you used to say!“, a scris Daniel Ignat, liderul trupei The ROCK, şi cel care l-a adus pe Nik în România tocmai din Rusia.

Pe pagina trupei au fost postate sute de fotografii cu Nik din concerte sau din viaţa de zi cu zi, precum şi mesaje de condoleanţe şi amintiri. Locul său în trupă l-a luat chiar fratele mai mic al lui Nik, Andrey, care este tot chitarist. Şi Andrey a postat pe pagina lui fotografii dragi cu fratele lui şi cu soţia lui Nik.

Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, tribut AC/DC, şi-a luat zborul pentru prima şi ultima dată cu motoparapanta în 10 iulie 2016. Prietenii lui spun că îi era teribil de frică să zboare, dar a vrut să încerce. Toţi îi spuneau că nu are de ce să se teamă pentru că va zbura alături de un profesionist care a mai făcut asta de mii de ori. Prin urmare, spre seară, pe Aerodromul din Comana, judeţul Giurgiu, Nik şi-a luat inima-n dinţi şi şi-a dat drumul în gol, împreună cu instructorul său, Marian Cojocaru, cel care manevra aparatul. Au stat în aer doar un minut, apoi motoparapanta s-a rupt în două.

Nik şi instructorul său s-au prăbuşit de la 300 de metri în lacul Comana, fiind traşi pe fundul apei de greutatea aparatului de zbor. În ajutorul lor a fost trimis un elicopter SMURD şi scafandri care i-au scos la suprafaţă. Nik Baydin a fost dus cu multiple traumatisme la Spitalul „Bagdasar Arseni“ din Bucureşti, după ce a fost resuscitat mai bine de o oră. Din nefericire, la ora 18.18, s-a stins din viaţă. Avea doar 34 de ani.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

Nik Baydin, mereu vesel şi glumeţ cu toată lumea, era de origine rusă şi a lăsat Moscova în 2012 pentru a se alătura făgărăşeanului Daniel Ignat, cu care a înfiinţat trupa The R.O.C.K România, trupă tribut AC/DC, unde Nik îl interpreta magistral pe Angus Young. Iubea România şi s-a mutat la Bucureşti cu soţia lui.

„În 2012, am venit din Moscova în România. Ţin socoteala, fac zgîrieturi pe perete cu asta. Iubesc România pentru că este foarte diferită şi îmi plac oamenii de aici. Aveţi şi o muzică interesantă aici. Îmi place foarte mult muzica populară românească, pentru că este foarte tehnică. Ştiu că mulţi nu o apreciază, dar mie îmi place mult. Nu aş putea da un nume, dar aveţi aici nişte muzicieni extraordinari“, spunea Nik în urmă cu câţiva ani.

Zilele trecute, Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a făcut public, la doi ani de la tragedie, cauza accidentului: materialul parapantei s-a rupt din cauza vechimii.

„Cauza producerii accidentului o constituie ruperea materialului parapantei care s‐a datorat îmbătrânirii țesăturii, întreținerii necorespunzătoare și supunerii la o greutate mai mare decât cea admisă de fabricant, necorelată cu gradul de uzură a materialului”, se arată în raportul final al comisiei de anchetă a accidentului de aviație civilă.

Potrivit sursei citate, era vorba despre un zbor particular în zona localității Comana, din județul Giurgiu, la bordul motoparapantei fiind două persoane, pilotul și un pasager. Aparatul de zbor s-a prăbușit de la o altitudine de aproximativ 300 de metri în lacul din apropierea localității.

Revoltător! Ce a pățit eleva care a denunțat că școala a luat banii din bursele date de OMV Petrom
Recomandări

Revoltător! Ce a pățit eleva care a denunțat că școala a luat banii din bursele date de OMV Petrom

În timpul zborului, la un moment dat, martorii au povestit că s-a auzit un zgomot puternic, care a atras privirea celor aflați pe malul lacului Comana. Aceștia au declarat că în acel moment aparatul de zbor evolua la o altitudine probabilă de 300 de metri. Din declarațiile martorilor, după producerea zgomotului, aeronava a efectuat două spirale, iar apoi, cu aripa strânsă, s-a prăbuşit pe o traiectorie verticală în lacul pe care-l survola.

Martorii acestui accident au intrat în apă şi i-au scos la mal pe cei doi ocupanţi ai aparatului de zbor, anunțând la numărul de telefon de urgenţă 112 producerea accidentului.În urma acestui accident, pasagerul a decedat, iar pilotul a suferit răni grave.

Citește și: EXCLUSIV/ Zi plină de emoție pentru un bărbat care la 59 de ani se chinuie să învețe alfabetul. A scris ”NUȚU”. Și a plâns (VIDEO)

Close
Închide
  Close