În mesajul adresat angajaților, firma scrie că va plăti până la 4.000 de dolari în cheltuieli de călătorie, în fiecare an, pentru tratamentele care nu sunt disponibile în proximitate.
Anunțul vine în contextul în care se amplifică temerile privind restricționarea procedurii de întrerupere de sarcină, la nivel național.
Noile beneficii Amazon intră în vigoare retroactiv de la 1 ianuarie.
Potrivit anunțului, raportat pentru prima dată de Reuters, noile beneficii se vor aplica tratamentelor care nu sunt disponibile pe o rază de 100 de mile (161 km) de locuința unui angajat și pentru care opțiunile virtuale nu sunt disponibile.
Compania oferă, de asemenea, până la 10.000 de dolari pentru probleme medicale urgente care pun viața în pericol.
Un purtător de cuvânt al Amazon a confirmat extinderea beneficiilor și a spus că include, de asemenea, îngrijire bariatrică, oncologie, anomalii congenitale în termen de 24 de luni de la naștere, tratamente psihiatrice și servicii de asistență pentru abuzul de substanțe.
Amazon este unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat din SUA, cu 1,1 milioane de angajați în toată țara, cei mai mulți fiind din California, Texas și Washington.
Deși extinderea beneficiilor nu vizează în mod special permiterea accesului la avorturi, aceasta vine într-un moment în care mai multe state republicane au adoptat legi care restricționează accesul la avort în jurisdicțiile lor.
Luna viitoare, Curtea Supremă, cu înclinații conservatoare, se va pronunța și asupra unui caz, Roe v Wade, care ar putea anula o hotărâre din 1973 care a legalizat avortul în SUA.
Dacă legea este răsturnată, fiecare stat din SUA ar avea voie să-și stabilească propriile reglementări privind avortul, mai mult de 20 de state fiind așteptate să limiteze avortul sau chiar să interzică avorturile în majoritatea cazurilor.
În statul Texas, care are una dintre cele mai stricte legi privind avortul din țară și interzice procedura după șase săptămâni de sarcină, un studiu recent a constatat că aproximativ 1.400 de femei texane călătoreau în afara statului pentru avorturi, lunar.
Companii precum Yelp și Citigroup au declarat recent că vor acoperi cheltuielile angajaților care călătoresc pentru a evita restricțiile locale privind avortul.