Mergi direct la conținut »
VIDEO | Ambasadorul Germaniei în România a recitat o poezie de-ale lui Eminescu în limba română
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Ambasadorul Germaniei în România a recitat o poezie de-ale lui Eminescu în limba română

VIDEO | Ambasadorul Germaniei în România a recitat o poezie de-ale lui Eminescu în limba română

Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klod, a fost filmat în timp ce rostea în limbile germană și română poezia "Revedere" a lui Mihai Eminescu. Totodată, el a inaugurat, în curtea clădirii ambasadei pe care o conduce, o lucrare de artă murală înfățișând stilizat drumul Dunării – de la izvoare, din Munții Pădurea Neagră, până în Delta Dunării.

Cord Meier-Klod a susținut că ziua de 15 ianuarie, în care se sărbătorește Ziua Culturii Naționale în România, este un moment potrivit pentru a sărbători relațiile pe care România și Germania le au în domeniul cultural.

„În curtea ambasadei ia naştere o lucrare contemporană de artă murală, care simbolizează legătura strânsă dintre România şi Germania. Lucrarea /do.nau/, a tinerelor arhitecte Magdalena Vladimirescu şi Ioana Truşcă, absolvente ale Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București, are ca element central fluviul Dunărea. De Ziua Culturii Române, ambasadorul Cord Meier-Klodt are plăcerea să vă prezinte lucrarea, dar şi legătura dintre Dunăre, Germania, România şi poetul Mihai Eminescu”, scrie în descrierea clipului video postat de Ambasada Germaniei la București.

Pe 15 ianuarie s-a născut poetul Mihai Eminescu, iar evenimentul este marcat în fiecare an, începând cu anul 2011, ca Ziua Culturii Naționale.


CITEȘTE ȘI: Viața după infarct: Busu renunță la teatru, la știrile de dimineață și la proiectul culinar! Se apucă de scris, cu nevasta


 

Close
Închide
  Close