Mergi direct la conținut »
Ambasadorul român în Franța, mesaj emoționant după incendiul de la catedrala Notre-Dame din Paris
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ambasadorul român în Franța, mesaj emoționant după incendiul de la catedrala Notre-Dame din Paris

Ambasadorul român în Franța, mesaj emoționant după incendiul de la catedrala Notre-Dame din Paris

Luca Niculescu, a transmis, luni seară, pe Facebook, un mesaj cu privire la incendiul de la catedrala Notre-Dame din Paris. Ambasadorul României în Franța a povestit că oamenii adunați în apropierea incendiului aveau lacrimi în ochi și a dat exemplul catedralei din Reims, care a renăscut după bombardamentele masive din Primul Război Mondial. "Este o emoție imensă în seara aceasta la Paris. Nôtre Dame, simbol al creștinătății, al Franței, al culturii europene, emblemă a patrimoniului universal, e mistuită de flăcări. Am trecut tarziu pe Quai de Tournelle, vizavi de catedrală. Mii de oameni strânși pe poduri și pe cheiurile Senei priveau limbile de flăcări care țâșneau dintre ziduri. Erau tăcuți, unii cu lacrimi în ochi. Lacrimi de emoție simțeai și în vocea unor jurnaliști sau istorici de artă cunoscuți, cum ar fi Stephane Bern, care a izbucnit în plâns în timpul unei intervenții la televiune", a scris ambasadorul pe pagina personală de Facebook.

De Andreea Radu,

Luca Niculescu a mai povestit că atunci când a pornit incendiul se afla la 170 de kilometri de Paris, la Reims, într-o altă catedrală, la vernisajul unei expoziții superbe dedicată Reginei Maria.

„Catedrala Nôtre-Dame de Reims a fost complet distrusă acum o sută de ani. În primul război mondial, a fost lovită de aproape trei sute de obuze. Astăzi a renăscut. Așa se va întâmpla și cu Nôtre-Dame de Paris”, a mai scris ambasadorul român la Paris. 

Close
Închide
  Close