MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 20:49

Ambasadorul Rusiei la București: Bărbatul otrăvit la Londra, Sergei Skripal, era spion britanic

Distribuie

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri organizate la Centrul Ceh din București, că Sergei Skripal, bărbatul otrăvit la Londra era spion britanic.

Întrebat despre crima de la Londra, care a generat mari tensiuni diplomatice între Marea Britanie și Federația Rusă, Valeri Kuzmin a răspuns: ,,Cine a fost înainte și ce este acum? Este spion britanic”. Diplomatul a continuat prin a spune că bărbatul a făcut închisoare în Rusia și a fost grațiat, pentru ca mai apoi să se stabilească în Marea Britanie.

Potrivit autorităților britanice, Sergei Skripal, a lucrat în trecut pentru serviciile secrete rusești.

Valeri Kuzmin a adus aminte de cazul lui Aleksandr Litvinenko, un alt fost spion rus ucis la Londra, insistând că nu există dovezi care să ateste că Rusia este responsabilă pentru decesul său.

Premierul britanic Theresa May a cerut expulzarea a 23 de diplomați ruși din Regatul Unit ca urmare a otrăvirii lui Sergei Skripal, catalogată drept folosire nejustificată a forței pe teritoriul unui alt stat. Este cea mai dură astfel de măsură luată de Londra împotriva Moscovei de la terminarea Războiului Rece până în prezent.

 

Citește mai multe despre skripal, valeri kuzmin, Alegeri și Alegeri prezidențiale pe Libertatea.

Comentarii