MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 17:32 , de Theodor Istrate

EXCLUSIV: Amendă record de 72.050 de euro primită de o firmă din Vaslui pentru muncă ilegală în Austria

Distribuie

O firmă din județul Vaslui cu activitate în domeniul construcțiilor a fost amendată cu suma de 72.050 de euro de către Inspecția Muncii din Austria, după ce s-a constatat că desfășoară activitate ilegală pe teritoriul țării respective. Autoritățile austriece au transmis o informare în acest sens Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, prin care avertizează că administratorul societății sancționate are termen de cinci zile să achite amenda uriașă pentru ca aceasta să nu devină executorie.

Inpecția Muncii din Austria a sancționat cu 72.050 de euro o firmă din județul Vaslui pentru muncă desfășurată ilegal pe teritoriul țării respective. Este vorba despre cinci angajați ai unei societăți comerciale cu activitate în domeniul construcțiilor care și-a detașat salariații în statul respectiv fără să anunțe autoritățile austriece despre acest lucru.

'Sancțiunea administrativă a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor legale ale statului respectiv referitoare la durata maximă a timpului de muncă şi durata minimă a repausului periodic, perioada minimă a concediilor anuale plătite, salariul minim, inclusiv compensarea sau plata muncii suplimentare, precum și condiţiile de punere la dispoziţie a salariaţilor de către agenţii de muncă temporară', a declarat, marți, pentru Libertatea inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Sursa citată a precizat că sancțiunea vizează și nerespectarea prevederilor la sănătatea şi securitatea în muncă, măsurile de protecţie aplicabile condiţiilor de muncă pentru femeile însărcinate sau pentru cele care au născut recent, precum şi pentru copii şi tineri și, nu în ultimul rând, egalitatea de tratament dintre bărbaţi şi femei, precum şi alte dispoziţii în materie de nediscriminare.

Autoritățile austriece au avertizat că amenda de 72.050 de euro este executorie, în sensul că trebuie achitată în termen de cinci zile de la înștiințarea agentului economic de către ITM Vaslui. În caz contrar, pe numele administratorului firmei s-ar putea emite mandat de arestare.

Citește și: EXCLUSIV/ România a pierdut un credit de 465 milioane de euro pentru o magistrală de metrou dintr-un motiv absurd

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Cum se circulă în Norvegia
Loading...
Comentarii