ISU București: 21 de sancțiuni contravenționale aplicate de inspectori în urma controalelor la Metrorex

21 aprilie 2017 13:48

Inspectorii de prevenire ai ISU au aplicat noi sancțiuni în urma verificărilor de la metrou. În luna noiembrie, Metrorex a mai primit 30 de amenzi.

Inspectorii ISU au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.500 de lei, în urma verificărilor la metrou, din cauza unor neconformități la nivelul stațiilor, în spațiile comune, precum peroane și pasaje.

Deficiențele sancționate cu amendă vizează stațiile de metrou care nu au asigurată/finalizată cea de-a doua cale de evacuare și astfel nu se asigură accesul persoanelor la cel puțin două căi de evacuare, care să ducă în direcții opuse. Totodată, în stațiile de metrou există în continuare o serie de spații comerciale, vitrine etc care prin modul de amplasare reduc lățimea liberă de circulație a căilor de evacuare (stațiile Universitate, Piața Romană, Piața Iancului, Gara de Nord 1, Piața Sudului, Tineretului)„, informează un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov transmis, vineri.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor, acestea nu sunt în stare de funcționare permanentă în unele stații, în sensul că instalația de detecție, semnalizare și alarmare nu funcționează la parametrii nominali.

Pe durata controlului, reprezentanții companiei au fost în măsură să remedieze situațiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizații a instalației electrice (din stațiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea în stare de funcționare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare.

Reprezentanții Metrorex, după amenzile ISU: Nu avem soluții

În luna noiembrie, Metrorex a primit alte 30 de amenzi, însă directorul general al companiei, Marin Aldea, susținea atuni că unele probleme semnalate de ISU, ca de exemplu lifturile pentru persoanele cu dizabilități, nu pot fi rezolvate, pentru că aici Metrorex chiar nu are o soluție.

”Unele probleme au fost rezolvate în timp, legate de căile de evacuare, unele sunt în curs de rezolvare, cu unele probleme nu am căzut încă de acord — și mă refer aici la lifturi pentru persoane cu dizabilități, pentru că aici chiar nu avem o soluție la acest moment. De exemplu, liftul din stația Piața Romană. Din punct de vedere tehnic, proiectantul nu a găsit altă soluție decât acel loc unde să realizeze acest lift. E adevărat că nu respectă în totalitate normativele ISU referitor la căile de evacuare”, declara atunci Aldea.

Citește și: Lista staţiilor de metrou care vor fi închise o săptămână. Când încep lucrările de modernizare

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro