Lista staţiilor de metrou care vor fi închise o săptămână. Când încep lucrările de modernizare

06 martie 2017 16:50

Stațiile de metrou cu o singură ieșire vor fi închise o săptămână, pentru lucrări de modernizare. Anunțul a fost făcut de directorul Metrorex, Marin Aldea, într-un interviu pentru Agerpres. Metrorex a anunțat, luni, că stațiile care vor fi închise, în luna iunie, sunt Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu.

UPDATE 16.50 Metrorex a anunțat, oficial, că va demara, de la sfârşitul lunii martie, lucrări de modernizare a sistemului de control-acces în 41 de staţii de metrou, un proiect de 149,7 milioane de euro, fără TVA, finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, potrivit unui comunicat de presă al societăţii, citat de Agerpres.

”Din motive de securitate şi siguranţă a călătorilor, pe durata implementării proiectului, staţiile cu o singură cale de acces vor fi închise pentru o perioadă de maximum o săptămână.

Lista stațiilor de metrou care vor fi închise:

  • Pantelimon,
  • Apărătorii Patriei
  • Costin Georgian
  • Pipera
  • Aurel Vlaicu
  • Dimitrie Leonida
  • Tineretului
  • Basarab
  • Constantin Brâncoveanu

Lucrările aferente acestei etape se vor desfăşura în vara acestui an, începând cu luna iunie, când fluxul de călători este scăzut. Metrorex va lua toate măsurile necesare pentru ca perioada de execuţie a lucrărilor să fie cât mai scurtă, iar impactul asupra călătorilor să fie minim.

Metrorex spune că planul de modernizare prevede parcurgerea a 5 etape, iar înnoirea sistemului de control – acces presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheţi cu porţi de acces batante care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă. Noile porţi de acces vor fi dotate atât cu un sistem de citire a benzii magnetice pentru actualele cartele, cât şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless. Acesta din urmă va putea fi utilizat după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control – acces din toate staţiile de metrou.

Lucrările de execuţie pentru modernizarea sistemului de control acces vor începe la sfârşitul acestei luni. Acestea vor fi executate treptat, pentru fiecare acces în parte, şi vor fi corelate în funcţie de fluxurile de pasageri. În cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut în vedere să nu se execute lucrări simultan în două staţii învecinate.

În staţiile de metrou cu mai multe căi de acces, lucrările se vor executa etapizat. Se va închide câte un singur acces până la modernizarea completă a acestuia, după care se va trece la celălalt acces, pentru a se asigura intrarea/ieşirea în staţie.

În staţia Republica a fost implementat proiectul pilot pentru efectuarea testelor de funcţionare a echipamentelor de control – acces, acestea înregistrând rezultate pozitive.

Conform Metrorex, în cadrul proiectului sunt achiziţionate 139 de automate moderne de vândut cartele, care sunt prevăzute să dea rest şi să funcţioneze inclusiv cu POS.

Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.


Mai multe stații de metrou vor fi închise timp de o săptămână pentru executarea unor lucrări de modernizare a căilor de acces, Vizate sunt stațiile de metrou care au o singură ieșire, precum Tineretului, Apărătorii Patriei, Constantin Brâncoveanu sau Pantelimon.

Potrivit șefului Metrorex, Marin Aldea, călătorii vor fi informați cu privire la această măsură și se va face tot posibilul pentru ca perioada în care stațiile vor fi închise să fie cât mai scurtă.

„La stațiile care au un singur acces vom lua măsura închiderii lor pe perioada implementării acestui proiect, aproximativ o săptămână. Astfel că în stații precum ‘Apărătorii Patriei’, care are un singur acces, din motive de securitate și siguranța călătorilor transportați vom lua măsura închiderii pe o perioadă de maximum o săptămână ca să lucrăm la înlocuirea sistemului de control-acces. Este bine să se știe de la început. Noi o să mediatizăm, o să explicăm călătorilor că nu există altă soluție și vom face tot posibilul ca această perioadă să fie cât mai scurtă”, a spua directorul Metrorex, într-un interviu pentru Agerpres.

Măsurile luate de Metroex vin după ce, anul trecut, ISU a efectuat controale în toate cele 54 de stații de metrou, iar compania a fost amendată cu peste 13.000 de lei din cauza neregulilor descoperite. ISU a identificat căi de evacuare blocate de materiale de construcţii, chioşcuri şi tarabe, personal insuficient care să dirijeze călătorii în cazul producerii unui incident, hidrante nefuncţionale, lipsa marcajelor de direcţionare spre ieşire sau lipsa unei a două căi de evacuare în staţii ca Republica, Pantelimon şi Brâncoveanu.

Situație scandaloasă! Un bărbat aflat în scaunul cu rotile nu poate folosi liftul de la metrou din cauza… oamenilor!

Recent, un bucureștean aflat în scaun cu rotile a atras atenția asupra unei situații grave! Încercând să meargă cu metroul, acesta a observat nu doar că lifturile sunt puține, dar atunci când există, călătorii nu îi fac loc să îl poată folosi.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro