Mergi direct la conținut »
Amenzi usturătoare pentru şoferii care îşi atârnă iconiţe de oglinda retrovizoare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Amenzi usturătoare pentru şoferii care îşi atârnă iconiţe de oglinda retrovizoare

Amenzi usturătoare pentru şoferii care îşi atârnă iconiţe de oglinda retrovizoare

Amenzi usturătoare pentru şoferii care îşi atârnă iconiţe de oglinda retrovizoare. Șoferii trebuie să scoată din buzunar între 1.300 şi 2.900 de lei dacă vor încălca această regulă. Oamenii legii spun că se obturează vizibilitatea.

Se iau măsuri dure împotriva şoferilor care îşi atârnă în parbriz iconiţe, cruciuliţe şi alte obiecte care reduc vizibilitatea. Poliţiştii spun că toate accesoriile agatate de oglinda retrovizoare sau puse pe bordul masinii sunt periculoase pentru soferi, in conditiile in care obstructioneaza vederea si pot duce la producerea unor accidente rutiere.

Codul Rutier îi sancțioenază pe șoferii care au acest obicei cu amenzi cuprinse între 1.300 de lei sș 2.900 de lei.

Art. 102, alin. 36 din Codul Rutier prevede: „Constituie contravenții și se sancționează cu amendă: Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”.

Pe lângă amendă, șoferilor li se reține certificatul de înmatriculare.

„De asemenea, se reține certificatul de înmatriculare și se eliberează o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile. Recomandăm tuturor să nu monteze astfel de dispozitive sau de afișe care să estompeze vizibilitatea întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți conducători auto”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, pentru TVR.

Din 20 mai, a intrat în vigoare și prevederea care permite suspendarea înmatriculării unui vehicul fără Inspecţie Tehnică Periodică valabilă, precum şi dacă vehiculul nu a fost înscris pe numele propietarului de drept la 90 de zile de la achiziţionarea lui.

Citește și

Părinții nu trebuie să le dea copiilor alimente cumpărate de pe stradă, shaorma, fast-food. “Sunt enorme riscurile dacă îi hrănesc ca pe adulți”

 

Close
Închide
  Close