De Denisa Dudescu,

Cele trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, respectiv Obstetrică-ginecologie, Neonatologie şi Sala de naşteri, au fost plasate azi în carantină, deoarece există suspiciuni de contaminare cu COVID-19. Toții pacienții cu patologie obstetrică-ginecologie vor fi redirecţionaţi către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc. Decizia a fost luată de Direcția de Sănătate Publică din Covasna.

Pacienții internați rămân pe perioada carantinei pe secțiile amintite sub supraveghere medicală permanentă. Mometan nici aceștia și nici personalul medical de pe secții nu prezintă simptome care ar da bănuieli de infectare cu COVID19-coronavirus.

Comunicat de presă al Prefecturii Covasna:

De asemenea, a fost demarată o anchetă epidemiologică amplă, cu durată de cel puţin 48 de ore la nivelul instituţiei şi s-a luat ”măsura decontaminării imediate a spitalului”.

Autoritățile atrag atenţia celor care în ultima perioadă au intrat în contact cu angajaţii secţiilor amintite să se autoizoleze, împreună cu familia, la domiciliu 14 zile şi să sune la ISU sau DSP Covasna.

Citeşte şi:

În fața coronavirusului, nu doar bătrânii sunt vulnerabili. Mărturia unui actor care e dependent de ventilator

De ce are Rusia atât de puține cazuri de infecție cu coronavirus, raportat la numărul de locuitori? Răspunsul experților este unul îngrijorător

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați