Mergi direct la conținut »
Andreea Marin și Libertatea vi-i prezintă miercuri, în exclusivitate, pe militarii eroi din mișcarea Invictus România. Se pregătesc să plece în Australia, la o competiție sportivă dificilă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Andreea Marin și Libertatea vi-i prezintă miercuri, în exclusivitate, pe militarii eroi din mișcarea Invictus România. Se pregătesc să plece în Australia, la o competiție sportivă dificilă

15 eroi cu 15 povești de viață ieșite din comun

De Dragoș Sasu,

Poveștile militarilor din echipa Invictus, o mișcare sportivă dedicată soldaților invalizi și răniți în zonele de conflict, vor fi spuse miercuri, de Andreea Marin, într-o ediție specială a emisiunii Libertatea LIVE. De la ora 12.00, militarii-eroi vor fi pe stadionul de rugby al clubului Steaua, pentru a ne împărtăși din experiențele lor uluitoare de viață.

O să-l cunoaștem mai bine pe plutonierul adjutant Vasile Zbâncă, din Bistrița. El a fost rănit în 2010, în Afganistan. Mașina blindată în care se afla a trecut peste un dispozitiv improvizat, iar în urma deflagraţiei, militarul a fost grav rănit și transportat de urgență la spital. Are ambele picioare amputate de sub genunchi și este încadrat în gradul II de invaliditate. A trecut peste această tragedie, iar acum se antrenează la disciplinele ciclism – handbike și sitting volleyball. Speră să revină cu o medalie de la Jocurile Invictus din Australia.

Greu încercat a fost și plutonierul major Cătălin Pârvu. A fost rănit tot în Afganistan, în 2018. Talibanii au detonat o bombă artizanală. A fost rănit grav la cap, faţă şi coloană, fiind diagnosticat cu comoţie cerebrală de gradul I.

Aceștia sunt doar doi dintre militarii care sunt acum sufletul mișcării Invictus România.

Andreea Marin o să-i descopere miercuri, de la ora 12.00, pe toți cei care vor merge în Australia, la competiția sportivă la care vor participa 500 de soldați-eroi din 18 țări.

Din dorința de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea militarilor răniți în teatrele de operații, în anul 2014, sub patronajul prințului Harry al Marii Britanii, s-au desfășurat, la Londra, primele jocuri Invictus, la care au participat 400 de competitori din 13 țări.


Citeşte şi: 

Premieră în România, la Școala 195: Un robot a dat startul noului an de învățământ

Close
Închide
  Close