Mergi direct la conținut »
Angela Merkel a fost atacată cu roșii la un miting electoral
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Angela Merkel a fost atacată cu roșii la un miting electoral

Angela Merkel a fost atacată cu roșii la un miting electoral

Angela Merkel a fost atacată cu roșii la un mitigin din orașul Heidelberg, aflat în sudul Germaniei, pe care l-a vizitat în cadrul campaniei electorale a alegerilor legislative din 24 septembrie. Cele două tomate și-au ratat ținta, însă mai multe bucăți dintr-o roșie a lovit-o pe Merkel în șoldul stâng.

Cele două roșii nu au fost aruncate în același timp, iar persoana care se afla în spatele incidentului este necunoscută. Poliția a deschis o anchetă şi se gândeşte să formuleze acuzaţii de tentativă de agresare şi de tentativă de a provoca pagube materiale.

Angela Merkel a părut însă că nu a fost deloc afectată de aceste fapte. Ea și-a păstrat calmul și i-a oferit un șervețel moderatoarei evenimentului – Claudia von Brauchitsch, care acoperă evenimente ale Uniunii Creşti-Democrate (CDU).

Angela Merkel, care candidează la un al patrulea mandat consecutiv în alegerile din septembrie, îşi terminase discursul când a fost aruncată roşia.

Discursul i-a fost perturbat în mai multe rânduri de fluierături şi sloganuri „Trădătoarea poporului!”, „Ipocrită!” şi „Mincinoasă!” din public, insulte proferate de obicei de membri ai unor organizaţii de extremă dreapta, scrie DPA. Aproximativ 3.000 de oameni au luat parte la acest miting electoral, iar cei mai mulți dintre ei au aplaudat, notează agenția germană de știri.

Angela Merkel a participat ulterior la un alt miting electorală, la care a apărut în același sacou. de altfel, ea a fost întrebată de un participant la miting care consideră că este punctul ei forte. Fără să menționeze incidentul cu roșii, Merkel a spus că acesta ar fi faptul că reușește să-și păstreze calmul.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

„Pot să spun că în momente decisize pot să-mi păstrez calmul, iar asta este un atu important pentru mine”, a declarat ea.

Angela Merlel, care este văzută ca o forță stabilizatoare în Europa, are un avans considerabil în fața rivalului social-democrat Martin Schulz. Singura șansă a acestuia de a inversa tendința electoratului era să câștige categoric dezbaterea electorală, care s-a desfășurat duminică. Fostul președinte al Parlamentului European nu a reușit acest lucru, iar mulți analiști consideră că Angela Merkel va obține fără probleme cel de-al patrulea mandat de cancelar.


Citește și: INFOGRAFIE. Ce se întâmplă în fiecare minut pe internet


Foto: EPA

Close
Închide
  Close