Mergi direct la conținut »
Antena discută cu ANAF să răscumpere turnul confiscat după condamnarea lui Voiculescu!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Antena discută cu ANAF să răscumpere turnul confiscat după condamnarea lui Voiculescu!

Antena discută cu ANAF să răscumpere turnul confiscat după condamnarea lui Voiculescu!

Antena Group discută cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru cumpărarea Blocului Turn, fostul turn GRIVCO din zona Băneasa, în baza dreptului de preempțiune, după ce o instanță a decis că trustul de presă are acest drept pentru un lot de imobile, potrivit informațiilor Libertatea.

De Petre Dobrescu,

Fostul turn GRIVCO și alte clădiri ale familiei omului de afaceri Dan Voiculescu, sedii ale trustului Intact și ale televiziunilor Antena 1 și Antena 3, sunt acum în posesia statului, prin decizia din august 2014, din dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Clădirile au fost confiscate pentru a acoperi o parte din prejudiciul de aproape 270 de milioane de lei stabilit de instanță.

Dar statul n-a făcut nimic cu ele nici după ce i-a evacuat!

ANAF scoate imobile la licitație, Antena cere suspendarea și vrea să negocieze cu Fiscul cumpărarea

În luna octombrie, ANAF a scos la licitație un activ imobiliar compus din teren de aproximativ trei hectare și clădiri cu destinație de birouri, laboratoare, depozite, magazii, garaj și ateliere, situat în strada Gârlei nr. 1D. Prețul de pornire se ridică la 64,07 milioane de lei.

Fiscul precizează că în cartea funciară a activului imobiliar se află înscris un litigiu.

Blocul Turn, fostul turn GRIVCO, se află la o adresă alăturată, respectiv strada Gârlei nr. 1B.

Antena Group susține că are drept de preempțiune și că Fiscul ar trebui să oprească licitația și să negocieze direct cu compania deținută de familia Voiculescu.

Trustul de presă își întemeiază acțiunea pe legislația potrivit căreia foștii chiriași au întâietate la cumpărarea bunurilor pentru care au avut contract de închiriere. În această categorie intră atât lotul imobiliar de pe str. Gârlei nr. 1D, scos la licitație de ANAF, cât și Blocul Turn de la 1B.

Antena Group confirmă că „ne vom exercita dreptul de preempțiune”, dar nu confirmă informațiile Libertatea că discuțiile cu ANAF au început deja 

Reprezentanții trustului de presă nu au confirmat suspendarea de către ANAF a procedurii de licitație pentru a negocia cu Antena Group, dar au spus că se vor folosi de dreptul de preempțiune asupra tuturor imobilelor care acum sunt proprietatea statului.

„Antena Group precizează că are și dorește să își exercite dreptul de preempțiune asupra tuturor imobilelor pe care le-a utilizat Antena Group, aflate în prezent în proprietatea statului. Acest drept este conferit de lege și consfințit de instanță. În consecință, statul român trebuie sa respecte prevederile legii, precum și aplicarea deciziilor instanței. Antena Group se va prevala de toate drepturile pe care le are în acest sens”, ne-a transmis Antena Group.

Șeful ANAF nu comentează despre negociere, ministrul Finanțelor spune că verifică situația

ANAF nu a răspuns până în acest moment la întrebările Libertatea privind suspendarea licitației și negocierea cu Antena Group.

Ionuț Mișa, șeful Fiscului, a declarat că nu comentează și ne-a transmis să solicităm informații biroului de presă de la Ministerul Finanțelor.

Contactat de Libertatea, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a afirmat că va verifica la ANAF situația.

Aproape 270 de milioane, prejudiciul din dosarul ICA  

În august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, în dosarul ICA, alături de mai multe persoane. Prejudiciul stabilit de instanță a fost de 266,1 milioane de lei.

Dan Voiculescu a fost eliberat din penitenciar pe 18 iulie 2017, după ce a executat 2 ani și 11 luni din pedeapsă.


Citește și:

Salariile de lux din radioul public, ținute la secret. Libertatea a încercat să afle dacă șeful SRR câștigă 7.000 de euro pe lună. „Măcar să ne fi zis felicitări, să scrieți și lucruri bune”

 
 
Close
Închide
  Close