Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV| Apartamentul lui Gică Petrescu, scos la vânzare. Ce s-a întâmplat cu datoria de 14.000 de euro de la întreținere
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV| Apartamentul lui Gică Petrescu, scos la vânzare. Ce s-a întâmplat cu datoria de 14.000 de euro de la întreținere

Pe 2 aprilie 1915 se năștea Gică Petrescu. Interpretul a lăsat în urma sa un apartament într-un imobil din centrul Bucureștiului. Marele artist a locuit în apartamentul 11 din blocul 25 de pe bd. Regina Elisabeta până pe 18 iunie 2006, atunci când s-a stins din viață.

De Delia Chilianu,

După moartea lui Gică Petrescu, situația apartamentul său din Capitală a rămas incertă. Prin 2010, primarul Sorin Oprescu spunea că vrea să transforme casa în muzeu. Nu s-a întâmplat asta. La un moment dat a apărut un moştenitor legal, o nepoată a Cezarinei Petrescu, soţia solistului, care nu a emis  drepturi asupra bunurilor artistului. În condițiile acestea, legea spune că bunurile defunctului trec în proprietatea statului. Așa se face că apartamentul a fost preluat de ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, și pe ușă a fost pus sigiliu. În 2015, locuința acumulase datorii la întreținere de peste 14.000 de euro.

Apartamentul lui Gică Petrescu, scos la vânzare

Apartamentul lui Gică Petrescu a fost sigilat de către ANAF

Asociația de proprietari a dat statul în judecată pentru recuperarea restanțelor. Reprezentanții ANAF au achitat treptat sumele datorate asociației de proprietari. Mai au de plată acum cheltuielile de judecată, după cum ne-a spus Ion Mitu, fostul administrator.

Ar mai fi de plată 20.000 de lei cheltuieli de judecată și executările silite și mai sunt fondul de reparații și ceva penalități de anul trecut”, ne-a declarat fostul administrator.

În prezent, la avizier, apartamentul în care a locuit Gică Petrescu figurează pe lista de întreținere cu suma de 1.354 de lei.

Apartamentul lui Gică Petrescu, scos la vânzare. Așa arată tabelul de întreținere acum

În dreptul apartamentului unde a locuit Gică Petrescu apare la plată suma de 1.354 de lei

Casa în care a locuit artistul se află acum în procedură de reevaluare, după care urmează a fi vândut la licitație.

S-a solicitat o reevaluare a imobilului respectiv de către un evaluator independent, autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România- ANEVAR”, se arată într-un răspuns transmis de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București la solicitarea Libertatea.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

Pianul din casa artistului urmează a fi evaluat

Casa lui Gică Petrescu a rămas exact așa cum a lăsat-o artistul înainte de a muri. Sunt multe haine, încălțăminte, tablouri diverse și cărți.

Apartamentul lui Gică Petrescu, scos la vânzare. Obiectele pe care artistul le avea în casă sunt și acum la locul lor

Maestrul Gică Petrescu a locuit în apartamentul de pe bd. Regina Elisabeta până la finalul vieții sale

Singurul bun cu valoare economică din inventarul întocmit este un pian cu coadă, care până în prezent nu a fost expertizat în vederea evaluării”, ne-au mai transmis reprezentanții DGRFP. După ce se va termina procedura de reevaluare, apartamentul din blocul de pe Bulevardul Regina Elisabeta urmează a fi scos la licitație publică. Potrivit reprezentanților Fiscului, anunțul de vânzare va fi publicat, după reevaluarea apartamentului, pe site-ul ANAF, la rubrica Anunțuri- Valorificarea Bunurilor Confiscate, intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.

CITEȘTE ȘI: #salvatipipera | De ce s-a dezvoltat Bucureștiul către nord, pe timpul lui Ceaușescu, dar și acum

Close
Închide
  Close