Mergi direct la conținut »
Apelul inedit făcut de Muzeul Holocaustului din Washington: "Nu mai căutați Pokemoni aici"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Apelul inedit făcut de Muzeul Holocaustului din Washington: "Nu mai căutați Pokemoni aici"

Apelul inedit făcut de Muzeul Holocaustului din Washington: „Nu mai căutați Pokemoni aici”

Pokemon Go este numele jocului care a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri. În doar câteva zile, o mulțime de oameni au început să caute Pokemoni în nenumărate locuri. Acest lucru nu este însă pe placul tuturor. Muzeul Holocaustului din Washington a celor care vizitează instituția să nu mai facă acest lucru, deoarece reprezintă “un gest extrem de nepotrivit”, transmite BBC News. Același lucru l-au făcut și administratorii cimitirului militar Arlington National Cemetery.

Atât Muzeul Holocaustului din Washington, cât şi Arlington National Cemetery figurează în ”Pokémon Go”, jocul pentru telefoane mobile care a devenit în doar câteva zile un fenomen comercial şi cultural.

La fel ca multe alte locuri istorice, Muzeul Holocaustului din Washington şi Cimitirul Naţional Arlington din statul Virginia sunt locuri în care jucătorii pot să vâneze creaturile din jocul video ”Pokémon Go”.

Ambele destinaţii sunt, de asemenea, ”Pokestops”, zone special amenajate în acest joc video, din care jucătorii pot să colecteze obiecte virtuale, precum hrană şi medicamente pentru Pokemoni.

Lansat pe 6 iulie, jocul ”Pokémon Go” a înregistrat un succes nebun, încă din primele zile. Într-o singură zi, jocul a avut mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder.  Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram.

Foto: EPA

Close
Închide
  Close