Pe parcursul lunii ianuarie se realizează, sub formă de pilot pe zona Bucureşti-Ilfov, operaţionalizarea soluţiei de localizare pe telefoanele mobile cu sistem de operare Android. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunțat că, împreună cu operatorii mobili, a finalizat activităţile de configurare şi testare a arhitecturii de sistem pentru preluarea şi furnizarea către SNUAU a informaţiei de localizare avansată de tip AML.

„După verificarea soluţiei de localizare AML pe zona Bucureşti-Ilfov, vom extinde testările la nivel naţional, astfel încât la momentul operaţionalizării acestei tehnologii în România să putem beneficia de o acurateţe cât mai bună a localizării persoanelor aflate în pericol. Serviciului de urgenţă 112 i-au fost aduse numeroase îmbunătăţiri în ultimele luni”, a declarat prim-adjunctul directorului STS, general-maior ing. Ionel-Sorin Bălan, potrivit unui comunicat de presă al STS.

Potrivit sursei citate, AML este o soluţie care permite transmiterea coordonatelor geografice disponibile la nivelul telefoanelor mobile pe care sunt instalate sistemele de operare Android sau iOS şi utilizează capacităţile de localizare încorporate în acestea.

Este important de menţionat că AML nu este o aplicaţie care trebuie descărcată şi instalată.

comunicatul STS

Tehnologia AML presupune că un smartphone compatibil recunoaşte când se efectuează un apel de urgenţă şi activează capabilităţile telefonului pentru a colecta informaţiile despre locaţia apelantului, coordonatele geografice ale locaţiei fiind trimise în mod automat către sistemele SNUAU, precizează STS.

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă
Recomandări

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă

De asemenea, pot fi folosite alte două metode alternative – Geolocation 112 şi aplicaţia mobilă APEL 112. Acestea permit transmiterea coordonatelor geografice ale poziţiei apelantului către Sistemul 112 şi afişarea în platformele informatice, la nivelul telefoanelor de tip smartphone.

STS mai precizează că la Serviciul Numărului Unic de Urgență 112 se foloseşte tehnica de tip Cell ID/Sector ID, ce permite furnizarea de către operatorii de telefonie mobilă a unor date referitoare la caracteristicile celulei radio la care este afiliat telefonul mobil de pe care se apelează 112.

Citeşte şi:

În urma dezvăluirilor Libertatea privind mituirea medicilor, angajații KRKA au primit interdicție să discute cu presa

Se taie copacii din pădurea Băneasa! 1.679 de arbori au fost deja doborâți. „Noi promovăm fagul și stejarul, scoatem din pădure speciile mai slabe, salcia, plopul…”

Ministerul de Interne: Trotinetele electrice, reglementate ca bicicletele. Pot merge pe șosele și pe pistele speciale, sunt interzise pe trotuare!

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”
GSP.RO

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat