De Mihai Niculescu,

Dezvoltatorul aplicației HKmap Live a dezvăluit pe Twitter că Apple a decis respingerea aplicației, pe motiv că încurajează ilegalitățile. El a contestat însă decizia gigantului din Cupertino și softul a ar putea fi online, în curând.

Potrivit creatorului aplicației, aceasta îi ajută pe protestatari să se ferească de forțele de poliție, dezvăluind în timp real locațiile acestora. Violențele din Hong Kong au atins punctul culminant marți, când un tânăr de 18 ani a fost împușcat în ceafă, relatează Business Insider.

Protestele pro-democrație din HongKong continuă de mai bine de 100 de zile, și potrivit New York Times, poliția a reținut mai bine de 1.500 de persoane.

HKMap Live prezintă o hartă interactivă unde sunt marcate grupurile de protestatari și comasarea forțelor de ordine, pe baza raportărilor făcute de utilizatori. Creatorul softului, Maciej Ceglowski, cunoscut în online ca @Pinboard, susține că aplicația a salvat viețile oamenilor și i-a ajutat să evite gazele lacrimogene.

Interzicerea în magazinul Apple a aplicației a afectat utilizatorii de iPhone, pentru că pe Magazinul Play de la Google aceasta este în continuare prezentă.

„Aplicația dumneavoastră conține elemente – sau facilitează și încurajează activitatea ilegală. Mai exact, aplicația le permite utilizatorilor să scape de forțele de ordine” a scris devoltatorul pe Twitter răspunsul primit de la Apple.

„Apple pornește de la ideea că utilizatorii noștri sunt persoane care încalcă legea și fug de forțele de ordine, ceea ce nu este cazul” a scris dezvoltatorul.

Postarea acestuia a generat furie în online, așa că a fost nevoit ulterior să vină cu clarificări. Maciej Ceglowski a explicat faptul că aplicația sa nu a fost disponibilă la descărcare în Magazinul Apple, ci doar că a fost respinsă la publicare, pe baza argumentelor pe care i le-a transmis compania fondată de Steve Jobs. În prezent însă, situația aplicației HKMap Live este reanalizată de Apple.

Dezvoltatorul și-a explicat respingerea aplicației sale mai degrabă din cauza „birocrației excesive” de la Apple decât a unei „cenzuri deliberate”.

Apple a refuzat să comenteze situația, relatează sursa citată.

Citeşte şi:

Șapte rectori și-au câștigat dreptul la al treilea mandat, interzis prin lege, folosind călătorii în Maldive, Thailanda, Bosnia și Burundi!

Olandezul pedofil Johannes Visscher, subiectul unui documentar din 1997: „Creierul meu este o bombă”

„Polițistul și primarul zic că suntem jegoși. Dar suntem amărâți, nu jegoși”. Cazul elevei coborâte din autobuz: discriminare sau corectitudine politică?

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări