MENIU CAUTĂ

Aproape 70 de noi cazuri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.825

Distribuie

Aproape 70 de noi cazuri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână potrivit datelor transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.825 de la începutul epidemiei.

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este 14.825, din care 59 de decese.

În ultima sptămână au fost raportate 67 de cazuri nou confirmate, în zece judeţe şi în municipiul Bucureşti. Cele mai multe cazuri noi – 16 – au fost înregistrate, în ultima săptămână, în Călăraşi. Alte 13 cazuri s-au înregistrat în Buzău şi 12 în Bucureşti, potrivit România tv. La Bihor au fost confirmate cinci cazuri noi de rujeolă, în Iaşi alte patru, iar câte trei cazuri au fost confirmate în judeţele Brăila, Teleorman şi Giurgiu. În judeţele Bacău şi Satu Mare s-au înregistrat câte două cazuri de rujeolă, în timp ce în Galaţi, Ialomiţa, Prahova şi Vâlcea a fost înregistrat câte un caz.

Numărul de cazuri confirmate cu rujeola în România raportate până la data de 6 iulie 2018 ajunsese la 14.596, din care 59 de decese. Ultimele 208 cazuri nou confirmate în săptămâna 2-6 iulie  provin din 16 județe și municipiul București. Din totalul cazurilor de rujeolă, confirmate de la 30 septembrie 2016 când a fost declarată epidemia și până în 6 iulie, 13.912 erau copii și adulți nevaccinați.

Citește și

CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/Un zâmbet mai puternic decât moartea. Lecția Zorba sau bunicul care și-a smuls nepotul din ghearele flăcărilor și-a fugit cu el în mare

 

 

Citește mai multe despre saptămână pe Libertatea.

Comentarii