MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 15:08

FOTO | Arheologii, fascinați de un mormântul antic al unui copil: ”Localnicii îi spun Vampirul din Lugnano”

Distribuie

Rămășițele unui copil în vârstă de 10 ani, cu o piatră în gură, au fost descoperite într-un sit arheologic roman din Italia. Specialiștii arată că ar fi vorba despre un ritual de înmormântare pentru ”vampiri”.

Chiar apropiații micuțului credeau, la momentul morții, că acesta este vampir, arheologii arată că el a murit, posibil, din cauza malariei. Scheletul datează din secolul al V-lea, scrie Russia Today.

”Nu am mai văzut așa ceva. Este extrem de înfricoșător și ciudat. Localnicii numesc scheletul Vampirul din Lugnano”, a declarat arheologul David Soren.

Locul în care copilul a fost îngropat este o fostă așezare romană, care a fost transformată mai târziu în cimitir pentru copii, după o epidemie de malarie.

Cimitirul poartă numele de Necropola Copiilor, iar specialiștii au determinat vârsta micuțului ”vampir” în urma examinării dinților. Sexul însă nu este cunoscut.

Dabid Pickel, șeful operațiunilor de excavare, a declarat că ”poziția corpului copilului, cu piatra în gură, reprezintă la acest moment o anomalie, într-un cimitir deja ciudat”.

Pickel susține că descoperirea ar putea oferi detalii noi despre cât de devastatoare a fost epidemia de malarie în urmă cu 1.500 de ani și despre modul în care comunitatea a răspuns la aceasta.


CIȘTEȘTE ȘI: Probleme de natură penală găsite în urma controalelor la Spitalul Universitar! Ministrul Sorina Pintea: „Raportul va fi trimis la Parchet”


 

Citește mai multe despre Italia și vampir pe Libertatea.

Comentarii