MENIU CAUTĂ
09 Oct. 2017 12:11

Așa arată casa cea mai mică scoasă la vânzare în România. Nu e nici cât o garsonieră

Distribuie

Curentul „tiny house” a luat amploare în ultimii ani în întreaga lume, în special în rândul celor care nu își permit să cumpere proprietăți mari, dar își doresc să aibă parte de tot confortul de acasă într-un spațiu limitat. Această tendință a devenit tot mai populară și în rândul ecologiștilor și este preferată și de către cei care își doresc mai multă mobilitate, lucru care a dus la punerea acestor mici case pe roți și tractarea lor pe distanțe mari.

Dar ce este, de fapt, o locuință care se încadrează în această categorie? Practic, orice casă care are o suprafață de cel mult 46 de mp poate fi considerată tiny house'.  Casele pe roți' trebuie să fie, în plus, adaptate la legislația rutieră. Spre exemplu, în Statele Unite ale Americii acestea trebuie să aibă o greutate de cel mult 4,5 tone și o înălțime de cel mult 4,3 metri pentru a putea fi tractate.

În străinătate, o astfel de locuință poate să coste între 80.000 și 105.000 de dolari, în funcție de design și de capacitatea sa de a se autosusține.

Aceasta este probabil cea mai mică locuință de vânzare din România

Desigur, în cazul României, nu este vorba despre o casă nouă, dar prețul rămâne și în acest caz unul piperat, deși locuința nu poate fi mutată asemenea unei case pe roți și se află într-un cartier de la marginea orașului Brașov.

Casă a fost scoasă la vânzare de către proprietari pentru 42.000 de euro, echivalentul a puțin peste 49.000 de dolari, potrivit anunțului publicat pe Imobiliare.ro.

GALERIE FOTO – cum arată casa cea mai mică din România

Suprafața sa ar face însă gelos pe orice proprietar de tiny house'. Are doar 20 de mp suprafață utilă, dispunând astfel de mai puțin spațiu ca majoritatea garsonierelor din țară.

Casa, aflată în cartierul Schei, cuprinde o cameră de 14 mp, o bucătărie și un beci. Avantajele acesteia sunt curtea cu o suprafață totală de 130 de mp și faptul că ește branșată la toate utilitățile.

Consultă aici anunțurile imobiliare din Brașov

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla! O persoană a murit
Comentarii