Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

S-a aflat cine este asistenta medicală care tratează pacienții bolnavi de coronavirus în bikini: ”A trezit la pacienţi dorinţa de a trăi”

Komsomolskaia Pravda a reuşit să o identifice pe asistenta medicală a cărei fotografie a făcut înconjurul lumii, după ce a fost surprinsă în timp ce îngrijeşte bolnavii de COVID-19 dintr-un spital din Tula, Rusia, în combinezon de protecţie transparent, îmbrăcat direct peste lenjeria intimă.

De Mihai Toma,

De câteva zile, toată Rusia se întreba cum arată asistenta din Tula fără mască de protecție. Iar presa a indentifcat-o, cu ajutorul colegilor ei.

Nadejda Jukova are 23 de ani, şi-a făcut studiile în medicină la Universitatea din regiunea Reazan și nu e căsătorită.

Și-a luat concediu medical

Nu a vrut să vorbească, ba chiar și-a luat concediu medical. Dar au vorbit despre ea cei care o cunosc. ”E foarte timidă. Și s-a speriat fiindcă a primit o groază de cereri în căsătorie”, explică, râzând, colegii.

Pe lângă faptul că asistenta medicală a fost încurajată pentru gestul său de internauţi din întreaga lume, şi guvernatorul regiunii Tula, Alexei Diumin, a contactat-o şi i-a mulțumit pentru activitatea ei.

”E o profesionistă”

”Este o angajată profesionistă. Oferă asistență medicală la înalt”, a declarat și Ana Savişeva, medicul şef al spitalului de boli infecţioase din Tula, unde activează tânăra devenită vedetă în presa internaţională.

Și fostul campion mondial la box Nikolai Valuev, actual deputat în Duma de Stat, este alături de asistenta medicală. Valuev consideră că tânăra nu trebuie sancţionată, mai ales pentru că ”a trezit la pacienţi dorinţa de a trăi”.

Povestea Lenuței, păstoriţa cu 9 copii, din Rășinari: “Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă, să păzesc caprele oamenilor din sat”
Recomandări
Povestea Lenuței, păstoriţa cu 9 copii, din Rășinari: “Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă, să păzesc caprele oamenilor din sat”
 

Inițial, s-a transmis că asistenta medicală va fi sancționată “pentru încălcarea codului vestimentar”, acum ministrul regional al sănătății este în tabăra tinerei.

”Nu a fost singura care a lucrat îmbrăcată așa”

Aș dori să-i mulțumesc pentru munca depusă. Într-adevăr, face o muncă extrem de dificilă.

Ministrul sănătății din Regiunea Tula, Aleksej Erk, postul tv Perwi Tulski:

”Nu a fost singura care a lucrat doar în lenjerie intimă. Motivul este că sunt prea puține combinezoane în spital. Și în timpul unei ture trebuie să ne schimbăm și de cinci ori. E mai simplu să facem operațiunea direct peste bikini și sutien”, a explicat o colegă asistentă.

Iar un doctor a recunoscut că lucrează doar în boxeri.

Close
Închide
  Close