Mergi direct la conținut »
UPDATE: Atac armat în Texas! Cine este tânărul care a ucis 20 de oameni
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE: Atac armat în Texas! Cine este tânărul care a ucis 20 de oameni

UPDATE: Atac armat în Texas! Cine este tânărul care a ucis 20 de oameni

Mai multe focuri de armă au fost auzite într-o galerie comercială din Texas, a transmis sâmbătă poliţia din oraşul El Paso, în sudul SUA, făcând apel la populaţie să se ţină la distanţă, relatează AFP.

UPDATE 11:30: Bărbatul care a deschis focul în galeria comercială din El Paso a fost arestat de polițiști, la aproape opt kilometri de principalul punct de frontieră cu Mexicul, relatează Associated Press. Agenții nu au fost nevoiți să facă uz de armă deoarece suspectul nu a opus rezistență.

Cine este Patrick Crusius, tânărul care a ucis 20 de oameni în El Paso, Texas

Surse judiciare citate de CNN au precizat că suspectul care a deschis focul se numește Patrick Crusius, un tânăr de 21 de ani din localitatea Allen, din apropiere de Dallas.

foto: CNN

Potrivit Los Angeles Times, vecinii îl descriu pe Crusius ca fiind „singuratic și foarte distant”. Foștii colegi de liceu își amintesc că Patrick era pasionat de îngrijirea șerpilor și era adesea tachinat de elevi.

Pe rețelele de socializare au apărut clipuri filmate de martori cu momentul în care polițiștii au descins în galeria comercială pentru a-l prinde pe atacator.


UPDATE 7:25: Bilanț sângeros în urma atacului armat din supermarket. Cel puțin 20 de persoane au murit și alte 26 au fost rănite, după ce un tânăr de 21 de ani a deschis focul.

Conform poliţiei americane, ucigaşul a lăsat un manifest al cărui conţinut indică o posibilă legătură cu „o crimă motivată de ură”, sintagmă care în SUA face referire la atacuri îndreptate asupra unor persoane pe motive ce ţin de culoare, origine sau religie.

Textul care circulă pe internet denunţă „o invazie hispanică a Texas-ului”‘ şi face referire la atacul asupra moscheilor din Christchurch, Noua Zeelandă de pe 15 martie, soldat cu 51 de morţi.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude


„Alertă de focuri de armă. Nu vă apropiaţi de galeria comercială Cielo Vista”, a scris poliţia pe Twitter la 17.00 GMT. O oră mai târziu, poliţia a precizat că situaţia era în continuare „în desfăşurare”.

Mai multe persoane au fost ucise în atac, a spus Olivia Zepeda, şefa de cabinet a primarului din El Paso, conform site-ului CNN.

Potrivit altor informații, citate de EPA, o persoană a fost ucisă, cel puțin 18 rănite, iar un suspect a fost reținut.

Conform presei locale, focurile de armă au avut loc într-un supermarket Walmart. „Am primit mai multe informaţii privind prezenţa mai multor atacatori”, a adăugat poliţia.

Marţi, două persoane au fost ucise şi un poliţist a fost rănit într-un supermarket al aceluiaşi lanţ comercial în Mississippi.

Duminică, trei persoane, între care un băiat de şase ani, au fost ucise când un atacator de 19 ani a deschis focul la un festival gastronomic la Gilroy, în California, la sud de San Francisco.

Close
Închide
  Close