Atentat dejucat în Franța | Doi bărbați plănuiau un atentat terorist în numele ISIS. Aveau trei kg de explozibil

18 aprilie 2017 21:50

Atentat dejucat în Franța înainte de primul tur al alegerile prezidențiale. Doi bărbati, care pregăteau un atac terorist, au fost arestați în urma unei operațiuni care a avut loc în Marsilia, relatează Reuters.

UPDATE ora 21.45 Procurorul Parisului a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre atentatul dejucat la Marsilia.

Potrivit acestuia, cei doi pregăteau o acțiune violentăpe teritoriul Franței, dar nu sunt informații concrete că aceasta urma să se desfășoare în ziua alegerilor prezidențiale.

Anchetatorii au desfășurat percheziții la domiciliile celor doi suspecți,  Clément B., 22 ani, și Mahiedine M., 29 ani, și au găsit trei kilograme de exploziv de tip TATP, mai multe arme și un drapel ISIS.

Bărbații arestați erau cunoscuți pentru radicalizarea lor și au fost deja încarcerați pentru fapte fără caracter terorist, potrivit unei surse apropiate anchetei.


Cei doi bărbați aveau autoritățile pe urmele lor încă de la sfârșitul sâptămânii trecute, fiind arestați acum, la câteva minute distanță de Marsilia.

Cei doi ar fi plănuit un atentat terorist în timpul alegerilor prezidențiale din Franța, după ce s-ar fi radicalizat în închisoare.

În acest moment, autorităţile desfăşoară percheziţii la un apartament închiriat de cei doi suspecţi în Marsillia.

Alegătorii francezi vor vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale pe 23 aprilie, iar al doilea tur este programat pentru 7 mai.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro