Sumar:


Cum s-a desfășurat atacul terorist din Londra:

Poliţia metropolitană a început să primească informaţii că un vehicul a lovit pietoni pe Podul Londrei la ora locală 22:08. Întreaga zonă a fost evacuată, precum și stațiile de metrou din apropiere.

Martorii au povestit că șoferul vehiculului a urcat pe trotuar și a început să lovească pietonii.

„O dubă de culoare albă a venit cu viteză – probabil cu 80 de km/h -și a virat spre oamenii care mergeau pe trotuar. A virat pe lângă mine și apoi a lovit cinci sau șase oameni”, a declarat Holly Jones, un jurnalist BBC, care se afla pe London Bridge.

Vehiculul, un microbuz alb, a continuat să meragă de la London Bridge către Borough Market. Acolo, suspecții au coborât din mașină și au înjunghiat mai multe persoane, inclusive un ofițer de poliție.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Poliția Metropolitană a confirmat că șase persoane au murit și cel puțin 30 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Totodată, trei suspecți au fost împușcați mortal.

Mai multe echipaje de poliție au fost trimise și în zona Vauxhall. Oficialii au spus însă că incidental de acolo nu are legătură cu operațiunea de pe Londron Bridge și de la Borough Market.

Ce se știe despre victimele atacului terorist din Londra

Șase persoane au murit în urma atacului. Totodată, serviciul de ambulanță din Londra a anunațt că cel puțin 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transferate la cinci spitale din Londra.

Ofițerul de poliție care a fost grav rănit a suferit răni în zona capului, a feței și a picioarelor.

Martorii au povestit că cei răniți au fost duși la hotelul Andaz de pe strada Liverpoool, unde se aflau mai mulți paramedici.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Poliția a căutat și în Tamisa, în cazul în care vreo persoană a căzut de pe pod în urma atacului terorist, cum s-a întâmplat cu românca Andreea Cristea, care a murit în urma atacului de pe Westminster Bridge.

Cine sunt atacatorii din Londra

Trei bărbați au fost împușcați mortal de poliție, în urma atacului. Autoritățile au spus că cei trei suspecți au fost uciși la opt minute după ce ofițerii au primit primele informații despre atac.

Martorii au povestit că doi sau patru bărbați au coborât din dubă, în urma atacului de la London Bridge.

Poliția a confirmat că mai multe focuri de armă au fost trase la Borough Market, iar un fotograf a surprins două persoane care sunt întinse pe jos, în fața unui pub. Una dintre ele pare să aibă o vestă explozivă, însă autoritățile au declarant că acestea s-au dovedit a fi false.

Marea Britanie, lovită de trei atentate în două luni și jumătate

Atacul de la Londra are loc la aproape două luni şi jumătate de la cel din apropierea Parlamentului britanic, soldat cu moartea a şase persoane, inclusiv a unei românce şi cu rănirea altor 50 şi la mai puţin de două săptămâni de la atentatul de la Manchester Arena, când 22 de persoane au fost ucise, iar alte 116 au fost rănite.

Pe 22 martie, teroristul Khalid Masood a intrat cu maşina în pietoni pe Podul Westminster. A intrat apoi cu vehiculul într-un gard, a ieşit din maşină având în mână un cuţit şi a fugit spre Parlament, fiind împuşcat.

Pe 22 mai, Salman Abedi s-a aruncat în aer la Manchester Arena, la finalul unui concert susținut de Ariana Grande.

 

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult