MENIU CAUTĂ
15 Iul. 2016 15:47

ATENTAT NISA | Hotelul unui român, transformat în spital de campanie

Distribuie

Stare de alertă la Nisa, joi noaptea, după ce un bărbat a intrat cu un camion în mulțimea care urmărea focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Cele aproape 200 de victime au primit ajutor pe loc sau în spitale improvizate, însă pentru 84 dintre aceștia nu s-a mai putut face nimic.

SUMARUL EVENIMENTELOR:

Unul dintre spitalele de campanie improvizate pe faleza din Nisa a fost chiar în holul Hotelului Negresco, unde oamenii s-au îngrămădit pentru a se feri din calea francezului de origine tunisiană care a intrat cu un camion în mulțime.

 

 

Hotelul Negresco de pe Promenade des Anglais din Nisa a fost fondat în 1912 de către Henri Alexandre Negresco (1868-1920). El a fost un director de hotel de lux și restaurator de origine română. Henri Negresco s-a născut în 1868 la București, ca fiul al lui Jean Negrescu, proprietarul unui han, și al Mariei Rădescu. În 1883, la vârsta de 15 ani, el a plecat din România pentru a studia la Paris, iar din 1893 s-a stabilit la Monte Carlo.

 

Clientela formată din oameni bogați de pe întreg globul a fost atrasă de Hotel Negresco până la începutul Primului Război Mondial, când clădirea este rechiziționată și transformată în spital militar. După război, ruinat, Negresco a vândut hotelul unei sociețăți belgiene. În prezent, o cameră la acest hotel costă de la 400 de euro în sus pentru o zi.

Citește mai multe despre Atentat pe Libertatea.

Comentarii