Mergi direct la conținut »
ATENTAT NISA | Mărturiile unui român stabilit pe Coasta de Azur care ar fi trebuit să fie pe promenadă: «Plec din Franța definitiv!»
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > ATENTAT NISA | Mărturiile unui român stabilit pe Coasta de Azur care ar fi trebuit să fie pe promenadă: «Plec din Franța definitiv!»

ATENTAT NISA | Mărturiile unui român stabilit pe Coasta de Azur care ar fi trebuit să fie pe promenadă: «Plec din Franța definitiv!»

Printre românii stabiliți în Nisa, acolo unde aseară a avut loc un atentat terorist în care au murit 84 de oameni, se află și un lugojean. Muncitor în construcții, Silviu Șălaru a declarat că la ora la care un camion a intrat în mulțime se afla acasă, la aproximativ 500 de metri de locul atacului, însă a decis în ultima clipă să nu se mai ducă.

De Georgiana Marcu,

Silviu a povestit că prietenul cu care locuiește a insistat să meargă și ei pe faleză, la focurile de artificii, dar lugojeanul a refuzat. ”Se pare că am făcut o alegere bună. Sincer, sunt șocat. Pur și simplu nu am vrut să mă duc, pentru că am preferat să evit mulțimile. Am zis că după ce a fost la Paris, o să fie și aici. Prietenii râdeau și ziceau că e imposibil, pentru că arabii nu se omoară între ei. Acum, uite că s-a întâmplat. Sunt cel puțin 10 copilași printre victime”, a declarat românul, pentru ziarul local ”Cetățeanul”.

Atentat Nisa

Bărbatul a declarat că și-a programat întoarcerea în țară, peste o săptămână. Lugojeanul spune că se gândea să se întoarcă în țară definitiv, dar nu era foarte hotărât. ”Eram decis să mă întorc acasă definitiv în proporție de 50 la sută. După ce s-a întâmplat aseară, nu mai am niciun dubiu. Plec din Franța definitiv”, a declarat lugojeanul.

Sărbătoarea de Ziua Națională a Franței de la Nisa s-a transformat într-o baie de sânge în noaptea de 14 spre 15 iulie, după ce un camion a intrat cu viteză în mulțimea adunată pentru a vedea focurile de artificii. Bilanțul tragediei se ridică la peste 84 de morți și peste 100 de răniți, potrivit autorităților franceze, care au specificat că acesta s-ar putea modifica, multe dintre victime fiind în stare gravă. Printre răniți se află și doi cetățeni români, soț și soție.

Șoferul camionului, un francez de origine tunisiană, care intrat într-una dintre cele mai aglomerate piețe din orașul francez, a fost împușcat de autorități. În vehicul au fost găsite mai multe arme și grenade, care s-au dovedit a fi arme false.

Close
Închide
  Close