MENIU CAUTĂ

Atentatele din Norvegia l-au costat pe terorist 140.000 de euro! Până în 2020, el plănuia eliminarea musulmanilor din Europa

Distribuie

Acţiunile lui Breivik reies din manifestul de 1.500 de pagini cu titlul „O declaraţie europeană de independenţă”. Potrivit realitatea.net, citând Mediafax, norvegianul a petrecut nouă ani plănuind atacurile de vineri, soldate cu 93 de morţi, care au vizat clădiri guvernamentale din Oslo şi o reuniune a tineretului laburist de pe insula Utoeya, din apropierea capitalei.
Doi britanici l-au ajutat să înfiinţeze organizaţia şi avea şi un mentor englez, pe care l-a cunoscut în cursul unei reuniuni extremiste la Londra, în 2002. El se referea la acest bărbat sub numele de cod Richard, inimă-de-leu.Breivik, în vârstă de 32 de ani, a dezvăluit că i-a recrutat pe britanici, care nu au fost numiţi, alături de alte şapte persoane, din Franţa, Germania, Olanda, Grecia, Rusia, Norvegia şi Serbia. Șase persoane, bănuite de legături cu atentatorul, au fost arestate în Norvegia.

Breivik a precizat şi cât a cheltuit cu cele două masacre, cel de la Oslo şi cel din insula Utoya, în care a omorât 93 de oameni: 140.000 de euro. Dar, mai spune  el, cei care vor să devină terorişti trebuie să ştie că au nevoie de de minimum 30.000 de euro pentru „armură, arme şi muniţie” şi că în timpul unui atac trebuie să faci eforturi „să copiezi întocmai insignele şi alte însemne ale poliţiei. Acest lucru îşi va oferi cel puţin 1-2 secunde în plus în timpul atacului, în care poţi împuşca doi oameni în cap”.

Citește mai multe despre Atacurile din Norvegia și Atentat pe Libertatea.

Comentarii