Caţiva indivizi din judeţul Vrancea au fost arestaţi, săptămâna trecută, după ce poliţiştii au aflat că, timp de câteva luni, au vândut peste 30 de tone de carne de cal mai multor comercianţi din Bucureşti, dar şi din opt judeţe, printre care Constanţa, Alba, Prahova şi Ilfov.
Cel mai mult s-a livrat pe Litoral
Zilele trecute, anchetatorii au aflat, din mai multe documente de gestiune, că reţeaua care vindea marfa a livrat carne de cal şi unor fast-fooduri şi patiserii. “Cea mai multă carne s-a vândut pe Litoral. E foarte posibil ca vara asta turiştii să fi mâncat plăcinte cu carne de cal. Sau shaorma”, a spus unul dintre procurorii care anchetează cazul. Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Vrancea au aflat însă detalii şi mai grave legate de reţeaua de comercianţi: o parte din carnea de cal vândută acestor restaurante provenea de la animale moarte.
Ce părere au cititorii Libertăţii
Daniel Trifu, 20 de ani: “Nu mă mai miră nimic! Având în vedere că oricum nu ştim ce mâncăm, nu cred că ar fi prima dată când consumăm altceva decât ce ar trebui. Mi se pare şi amuzant, dar şi tragic”.
Andreea Dinu, 18 ani: “Nu-mi pot da seama cum s-a permis acest lucru. Consider că ar trebui oprită comercializarea produselor ce conţin carne din acel stoc distribuit, iar cei răspunzători să fie sancţionaţi drastic”.
Ioana Andrei, 25 de ani: “Ar fi bine să se spună care sunt unităţile în care «s-au rătăcit » respectivele produse, pentru ca persoanele care au apucat să le consume şi eventual au probleme să ştie exact de la ce li se trage”.