Mergi direct la conținut »
Au plasat pe piață 10.000 de euro  falși. Cei șase membri ai grupării cumpărau în special telefoane mobile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Au plasat pe piață 10.000 de euro falși. Cei șase membri ai grupării cumpărau în special telefoane mobile

Șase indivizi s-au lansat, timp de câteva luni, într-o bănoasă afacere cu telefoane mobile pe care le cumpărau cu bani falși. Pentru ca cei înșelați să îi recunoască cât mai greu, membrii grupării încheiau tranzacțiile mai mult la lăsarea întunericului. Procurorii DIICOT și polițiștii argeșeni de la Crimă Organizată i-au demascat pe cei șase, i-au luat pe sus din casele lor și i-au dus la audieri.

De Cristian Burcioiu,

Povestea banilor falși aruncați pe piața românească a început, cred anchetatorii, prin luna noiembrie a anului trecut când au fost semnalate primele tranzacții cu bancnote false de 100 de euro. Cumpărăturile în care se lansaseră membrii grupării vizau în special telefoane mobile alese de pe site-urile specializate în oferte la preț redus. Pentru că, întotdeauna, persoanele implicate în afacerea cu bancnote contrafăcute cumpărau doar produse cu prețuri cuprinse între 500 și 1.000 de euro.

Tranzacțiile cu bani falși erau încheiate doar după lăsarea întunericului

Ca să li se piardă urma, membrii bandei de falsificatori au acționat în mai multe județe ale țării  – Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Buzău, Focșani, Sibiu, Vâlcea, Olt, Bihor, Ilfov -, dar și în București. În plus, ca  o măsură suplimentară de precauție, infractorii încheiau tranzacțiile la adăpostul întunericului și în locuri ceva mai retrase.

”Așa, sperau să îngreuneze o eventuală recunoaștere a lor de către păgubiții cărora le plătiseră marfa cu bani falși. Pregătirea tranzacțiilor se făcea în discuții purtate la telefoane ce aveau cartele pre-pay care ulterior erau dezactivate. La întâlniri foloseau mai multe mașini în același scop, acela de a-și pierde urma. Până acum au fost identificate șase asemenea autoturisme”, explică anchetatorii.

Membrii grupării sunt simpli plasatori sau falsificatori?

Timp de patru luni, perioadă în care au efectuat cel puțin 17 tranzacții, cei lase membrii ai grupării au aruncat pe piața românească nu mai puțin de 10.000 de euro. Investigatorii vorbesc despre bancnote de 100 de euro care acum trebuie identificate și scoase din circuitul financiar. Azi dimineață, cei șase membrii ai grupării au fost luați pe sus de procurorii DIICOT și de polițiștii argeșeni de la Crimă Organizată, iar la perchezițiile care au urmat au fost descoperite 15 telefoane mobile și 300 de euro, cei mai probabil falși. Investigatorii încearcă acum să afle dacă membrii bandei își tipăreau singuri bancnotele sau dacă erau doar plasatori care, contra unor comisioane, plasau banii unor complici specializați în falsificarea de monedă.

 

 

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
Close
Închide
  Close