Sindicaliştii anunţă că, „indiferent de rezultatul anchetei, nu putem accepta ca instituția noastră să fie asociată cu astfel de fapte infracționale”.
„Considerăm imperios necesar reabilitarea imaginii Curții de Conturi pentru a nu afecta activitatea acestei instituții, de o importanță vitală în ceea ce privește modul în care instituțiile publice ale statului utilizează fondurile publice și administrează patrimoniul public, astfel încât contribuabilul român să știe în permanență că impozitele și taxele pe care le virează statului sunt utilizate de ordonatorii de credite cu respectarea principiilor eficienței, eficacității, economicității și, mai ales, a legalității și regularității”, transmite SNAPER.
De asemenea, SNAPER dă asigurări „că auditorii publici externi din cadrul Curții de Conturi rămân fideli profesiei de auditor public extern și vor respecta prevederile legale și atribuțiile conferite prin lege instituției supreme de audit a statului român”.
Luni, 5 decembrie, plenul comun al Parlamentului se reunește pentru a vota cererile depuse de PSD şi USR privind revocarea din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru dare de mită.
Bădălău este acuzat că i-ar fi dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Crisiana • 05.12.2022, 15:14
Urmeza cumva la rand dl senator PSD Paul Stanescu si firmele lui de familie? Imposibil. Dansul este mai degraba candidat la functia de Presedinte PSD daca in 2024 romanii vor vota iar cu stangul.
ivryernest • 05.12.2022, 14:24
Nu se spune "se delimitează". Corect, pe românește, se spune "se disociază". Verbul "a delimita", iată-i definiția din dicționar : DEX : "DELIMITÁ,delimitez,vb. I. Tranz. și refl. A (se) stabili, a (se) fixa limitele unui lucru; a (se) mărgini, a (se) limita. ♦ A (se) contura. Sursă: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a ( DEX '98 ) DELIMITÁvb. tr., refl. a (se) mărgini, a (se) limita, a (se) contura. (< fr. délimiter, lat. delimitare) Sursă: Marele dicționar de neologisme ( MDN ) DELIMITÁvb. I. tr., refl. A (se) mărgini. ♦ A (se) contura. [< fr. délimiter, it. lat. delimitare] Sursă: Dicționar de neologisme ( DN ) |
GoguDemagogu • 05.12.2022, 12:35
Nu am auzit reacția sindicatului când în fruntea instituției a fost instalat fostul hoț de saci cu porumb.