Mergi direct la conținut »
Prognoza meteo pentru weekendul 26-27 ianuarie: Ninsori, ploi și lapoviță în toată țara, polei în București
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prognoza meteo pentru weekendul 26-27 ianuarie: Ninsori, ploi și lapoviță în toată țara, polei în București

Prognoza meteo pentru weekendul 26-27 ianuarie: Ninsori, ploi și lapoviță în toată țara, polei în București

Meteorologii au anunțat, pentru weekendul 26-27 ianuarie, vreme schimbătoare. Temperaturile vor scădea și se vor înregistra precipitații mixte. La munte se va așeza un nou strat de zăpadă, iar în restul țării sunt așteptate ploi și lapoviță, în timp ce în Capitală se va depune un strat de polei.

Termometrele vor arăta temperaturi mai scăzute în Moldova și Transilvania. Minimele pot ajunge și sub pragul de -10 grade Celsius. În restul țării, maximele vor ajunge la 2 – 3 grade, în timp ce pe litoral vor fi 5 grade.

Ploile își vor face apariția în regiunile nordice, nord-vestice și centrale, cu precădere sâmbătă noapte și duminică după-amiaza, scrie Mediafax.

În cursul zilei de duminică, în zonele montane din nordul, centrul și nord-estul țării, va ninge. În regiunile vestice și sud-vestice sunt așteptate lapoviță și ploi, iar în sud-est vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie.

Începând de vineri seară până sâmbătă dimineaţă, în Capitală va ploua şi vor fi depuneri semnificative de polei. Zona Capitalei este singura în care se va înregistra polei, spun meteorologii.

În aceste zile, în Capitală, vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 45 – 55 kilometri pe oră, iar temperatura aerului va fi de minus 1 – 0 grade. Depunerile de polei din București se vor menține, în condițiile în care de sâmbătă dimineaţă până duminică dimineaţă, va ploua uşor, iar seara şi noaptea se va forma ceaţă.

Meteorologii au emis, vineri, un cod galben de ninsori și polei pentru 25 de județe din sudul și estul țării. Atenționarea intră în vigoare la ora 12 și este valabil până sâmbătă la ora 14.

În intervalul menționat, ANM anunță că urmează ninsori însemnate cantitativ în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei și ploi însemnate cantitativ și intensificări ale în nordul Olteniei și al Munteniei.


INTERVIU EXCLUSIV cu Cristina Neagu, după operația la genunchi. Cum își petrece timpul când nu este la recuperare


 

Close
Închide
  Close