De Simona David,

Lipsa de alimente ar putea fi provocată și de incertitudinile legate de disponibilitatea hranei, prin declanșarea unui val de restricții pentru exporturi, se arată într-un comunicat comun transmis de chinezul Qu Dongyu, care conduce Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), și brazilianul Roberto Azevedo, directorul Organizației Mondiale a Comertului (OMC), citați de AFP.

Cele trei organizații internaționale trag un semnal de alarmă pentru „încetinirea circulației de lucrători din industria agricolă și alimentară”, ceea ce blocheaza agricultura în multe țări din Occident, precum și pentru „întârzierile la frontiere pentru containere” cu mărfuri, ceea ce duce la o „risipă de mărfuri perisabile și la o creștere a risipei de alimente”.

De asemenea, cele trei organisme internaționale amintesc de nevoia de protecție a salariaților angajați în producția alimentară, a muncitorilor care lucrează în industria de prelucrare agroalimentară și celor din distribuție, mai transmite AFP, citată de platforma ziare.com.

Directorii FAO, OMS și OMC mai spun că țările trebuie să se asigure că măsurile luate nu perturbă canalul de aprovizionare alimentară și că, în astfel de perioade, cooperarea internațională este esențială.

Trebuie să ne asigurăm că răspunsul nostru la COVID-19 nu creează, în mod involuntar, penurii nejustificate de produse esențiale și exacerbează foamea și malnutrția.

ONU, OMS, OMC:
Citeşte şi:

Cifră oficială șocantă: 127 de cadre medicale de la Spitalul Județean Arad și-au luat concediu medical de la începutul COVID

Cum demolează oamenii de știință teoria conspirației. Răspunsul la întrebarea “a fost coronavirusul creat în laborator ca armă biologică?”

20 de asistente din Lugoj așteaptă de 2 săptămâni să fie testate, deși au semne de COVID-19: “Primarul vrea aeroport, managerul ia camere de filmat”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.