De Andreea Radu,

Cetățenii români aflați în Republica India sunt sfătuiți: să urmărească avertismentele de călătorie de pe pagina web a MAE și să își înregistreze prezența în Republica India la secția consulară a Ambasadei României la New Delhi.

Totodată, este indicat ca cetăţenii români să evite deplasările în zonele Srinagar, Imphal, Uttar Pradesh şi West Bengal, precum şi locurile aglomerate din localităţile Pune, New Delhi şi Mumbai, potrivit MAE.

Pentru a călători în Sikkim, Arunachal Pradesh şi în Insulele Andaman şi Nicobar, sunt necesare permise emise de guvernul indian. De asemenea, au fost necesare permise şi pentru efectuarea de vizite în Nagaland, Manipur şi Mizoram, dar aceste solicitări sunt în stare permanentă de revizuire şi pot fi eliminate. În acest scop, cetățenii români sunt sfătuiți să depună cererile pentru obţinerea acestor permise cu cel puţin trei luni în avans.

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici India nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări. În ultimii ani au fost înregistrate atentate teroriste în New Delhi, Ahmedabad, Mumbai şi Bangalore, fiind vizate locurile publice.

În regiunea de Nord-Est (la frontiera cu Pakistan), precum şi în Jammu şi Kashmir există un pericol major de atacuri teroriste sau de desfăşurare a unor acțiuni ale grupărilor insurgente/separatiste. Totodată, Uttar Pradesh şi West Bengal au fost scena unor atacuri teroriste.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

În Darjeeling şi Bengalul de Nord se înregistrează periodic greve spontane care conduc la întreruperi în domeniul transporturilor, lipsa aprovizionării cu apa potabilă, închiderea magazinelor şi restricţionarea serviciilor publice în respectivele regiuni.

În New Delhi, poliţia locală a instalat puncte de control pe străzi şi în principalele puncte aglomerate din oraş care efectuează controale ale autovehiculelor.

Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în cadrul deplasării în Republica India, este indicat ca cetăţenii români să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la New Delhi: +911126141663, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica India: +918130303444.

Citeşte şi:

India a revocat autonomia regiunii independente Cașmir. New Deli preia puterea în regiunea separatistă

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare