De Mihai Niculescu,

„Am împiedicat Daesh să se mai ascundă pe Insula Qanus” a declarat generalul-maior Eric T. Hill, comandantul operațiunilor speciale ale forțelor comune americano-irakiene, într-o declarație de presă, folosind acronimul arabic Daesh pentru ISIS, relatează Insider.

Purtătorul de cuvânt, colonelul Myles Caggins, a publicat pe Twitter un clip cu operațiunea de marți dimineață, cu imagini care arată bombele periind cele trei mici bucăți de uscat situate în paralel, de la un capăt la altul, spunând că insula a fost „infestată cu Daesh”.

Comandamentul Central al Forțelor Aeriene a publicat pe Twitter o declarație similară, spunând că bombardamentul s-a făcut la solicitarea guvernului irakian iar insula Quanus este considerată a fi ”un punct major de tranzit și un centru de refugiu pentru Daesh”.

 

Un purtător de cuvânt al forțelor americane a precizat că pierderile din rândul teroriștilor sunt încă numărate, iar din partea coaliției de luptă antiteroristă din Irak nu s-au înregistrat victime. Câteva mici depozite de arme abandonate au fost găsite pe insulă, iar la momentul bombardamentului nu se cunoștea exact numărul militanților ISIS prezenți acolo, a precizat acesta.

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
Recomandări

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!

După anunțarea înfrângerii ISIS în luna martie, Statul Islamic s-a regrupat în Siria și Irak, în parte drept consecință a retragerilor trupelor americane din Siria și a unei crize diplomatice în Irak potrivit unui raport al Pentagonului. Raportul a acuzat și că Donald Trump și-a îndreptat atenția către revoltele din Iran și astfel le-a permis teroriștilor să se regrupeze în Irak și Siria.

ISIS nu mai este atât de puternic ca pe vremuri, Pentagonul estimând că mai sunt în viață între 14.000 și 18.000 de teroriști în Siria și Irak, în prezent, comparativ cu estimările CIA din 2014 care avansau un număr între 20.000-31.500.

Forțele Aeriene au mai precizat că au vizat insula întrucât militanții ISIS o foloseau pentru a trece din Siria și deșertul Jazeera în orașele Irakiene Mosul și Makhmour și regiunea Kirkuk. Vegetația abundentă le permitea acestora să se ascundă ușor, au mai spus americanii.

Citeşte şi:

Filmele și serialele care au fost editate după 11 septembrie. Scenele cu Turnurile Gemene au fost scoase, la fel și glumele cu bombe

Panică la o grădiniță din Suedia. Un băiețel a adus o grenadă printre zeci de copii

Tragedia din 11 septembrie 2001, pe înțelesul copiilor, într-un documentar HBO

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi
GSP.RO

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse