De Mihai Niculescu,

„Am împiedicat Daesh să se mai ascundă pe Insula Qanus” a declarat generalul-maior Eric T. Hill, comandantul operațiunilor speciale ale forțelor comune americano-irakiene, într-o declarație de presă, folosind acronimul arabic Daesh pentru ISIS, relatează Insider.

Purtătorul de cuvânt, colonelul Myles Caggins, a publicat pe Twitter un clip cu operațiunea de marți dimineață, cu imagini care arată bombele periind cele trei mici bucăți de uscat situate în paralel, de la un capăt la altul, spunând că insula a fost „infestată cu Daesh”.

Comandamentul Central al Forțelor Aeriene a publicat pe Twitter o declarație similară, spunând că bombardamentul s-a făcut la solicitarea guvernului irakian iar insula Quanus este considerată a fi ”un punct major de tranzit și un centru de refugiu pentru Daesh”.

 

Un purtător de cuvânt al forțelor americane a precizat că pierderile din rândul teroriștilor sunt încă numărate, iar din partea coaliției de luptă antiteroristă din Irak nu s-au înregistrat victime. Câteva mici depozite de arme abandonate au fost găsite pe insulă, iar la momentul bombardamentului nu se cunoștea exact numărul militanților ISIS prezenți acolo, a precizat acesta.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

După anunțarea înfrângerii ISIS în luna martie, Statul Islamic s-a regrupat în Siria și Irak, în parte drept consecință a retragerilor trupelor americane din Siria și a unei crize diplomatice în Irak potrivit unui raport al Pentagonului. Raportul a acuzat și că Donald Trump și-a îndreptat atenția către revoltele din Iran și astfel le-a permis teroriștilor să se regrupeze în Irak și Siria.

ISIS nu mai este atât de puternic ca pe vremuri, Pentagonul estimând că mai sunt în viață între 14.000 și 18.000 de teroriști în Siria și Irak, în prezent, comparativ cu estimările CIA din 2014 care avansau un număr între 20.000-31.500.

Forțele Aeriene au mai precizat că au vizat insula întrucât militanții ISIS o foloseau pentru a trece din Siria și deșertul Jazeera în orașele Irakiene Mosul și Makhmour și regiunea Kirkuk. Vegetația abundentă le permitea acestora să se ascundă ușor, au mai spus americanii.

Citeşte şi:

Filmele și serialele care au fost editate după 11 septembrie. Scenele cu Turnurile Gemene au fost scoase, la fel și glumele cu bombe

Panică la o grădiniță din Suedia. Un băiețel a adus o grenadă printre zeci de copii

Tragedia din 11 septembrie 2001, pe înțelesul copiilor, într-un documentar HBO

Motivul incredibil care determinat-o pe Kim Clijsters să revină pe teren după 7 ani. Sorana Cirstea!
GSP.RO

Motivul incredibil care determinat-o pe Kim Clijsters să revină pe teren după 7 ani. Sorana Cirstea!

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții
HOROSCOP

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții