Mergi direct la conținut »
Avocatul familiei șoferului împușcat mortal în cap de un polițist acuză Parchetul Vaslui ”de gestionarea cazului pe repede înainte”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avocatul familiei șoferului împușcat mortal în cap de un polițist acuză Parchetul Vaslui ”de gestionarea cazului pe repede înainte”

Avocatul familiei șoferului împușcat mortal în cap de un polițist acuză Parchetul Vaslui ”de gestionarea cazului pe repede înainte”

Avocatul familiei şoferului împuşcat mortal în cap de un poliţist pe o stradă din municipiul Vaslui acuză procurorii care desfăşoară ancheta în acest caz de gestionarea acesteia ”pe repede înainte”, în sensul schimbării încadrării juridice în doar câteva ore, din ”omor” în ”ucidere din culpă”, doar pe baza concluziilor raportului preliminar de necropsiei. În consecinţă, avocatul Oana Iovu va solicita preluarea cercetărilor de către Parchetul General, având în vedere că este ”un caz cu impact social la nivelul publicului larg”.

De Theodor Istrate,

Schimbarea încadrării juridice, din ”omor” în ”ucidere din culpă”, în cazul şoferului din judeţul Vaslui împuşcat mortal în cap de către un agent de la Rutieră este considerată nejustificată de către apărătorul familiei victimei incidentului. Potrivit avocatului Oana Iovu (foto), procurorul de caz ar fi decis să schimbe încadrarea juridică a faptei după primirea raportului medicol-legal preliminar al necropsiei tânărului de 26 de ani.

”Se ridică mari semne de întrebare privind gestionarea pe repede înainte a cazului, în sensul schimbării încadrării juridice a faptei, în câteva ore, doar pe concluziile raportului preliminar de necropsie. Trebuie avut în vedere un aspect esenţial: diferenţa dintre intenţie şi culpă rezultă doar după coroborarea tuturor mijloacelor de probă specificei speţei, respectiv cercetarea la faţa locului, raportul medico-legal, expertiza balistică şi, mai ales, declaraţiile martorilor de la faţa locului. Abia atunci se va putea stabili dacă poliţistul a făcut uzul de armă cu respectarea sau nu a legii privind regimul armelor de foc”, a declarat, luni, pentru Libertatea avocatul Oana Iovu.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Vaslui susţin că încadrarea juridică a faptei ”nu are relevanţă” în acest moment. ”După ce vor fi administrate toate probele şi se va finaliza cercetarea, se va face încadrarea finală a faptei. Deocamdată, aceasta nu are relevanţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al PT Vaslui, Alice Ruja. Avocatul familiei şoferului împuşcat a spus că va solicita preluarea dosarului de cercetare penală de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că ”este un caz cu un impact social la nivelul publicului larg”.

Un şofer din comuna vasluiană Puşcaşi, cercetat în mai multe dosare penale pentru infracţiuni rutiere, a fost împuşcat în cap de către un poliţist care îl blocase în trafic. Tânărul de 26 de ani a fugit din maşina pe care o conducea pe o stradă din Zona Industrială a Municipiului Vaslui, fiind ajuns din urmă de către agentul Mihai Vizitiu.

Poliţistul i-ar fi pus mâinile pe umeri, posibil cu intenţia de a-l imobiliza, moment care arma din dotare pe care o avea în mână s-a descărcat direct în capul şoferului. Acesta a căzut la pământ, ulterior fiind preluat de un echipaj medical de terapie intensivă mobilă care, după efectuarea manevrelor de resuscitare, a declarat decesul.


#salvatipipera. De la zonă strategică pentru Armată, la zonă strategică pentru investitori străini / MULTIMEDIA

Close
Închide
  Close