MENIU CAUTĂ
22 Mai. 2018 14:58

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul toxiinfecțiilor din Bacău și Iași. Peste 150 de oameni au ajuns la spital

Distribuie

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul toxiinfecțiilor din Bacău și Iași, unde peste 150 de persoane, printre care copii, au ajuns la spital, după ce ar fi mâncat mai multe produse alimentare. În cazul de la Iași, 134 de oameni au fost contaminați cu bacteria Salmonella, după ce au mâncat shaorma de la un fast-food din oraș.

Ample anchete au fost demarate în cazurile de toxiinfecție alimentară din județele Iași și Bacău.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă atât în cazul copiilor de la şcoala din satul Doftana, judeţul Bacău, internaţi în spital cu simptome de toxinfecţie alimentară, cât şi în legătură cu situaţia de la Iaşi, unde 134 de persoane au contractat bacteria Salmonella, după ce ar fi consumat shaorma de la un fast-food din oraş. Sesizările din oficiu şi anchetele vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituţie privind dreptul la ocrotirea sănătăţii”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

24 de elevi ai școlii din satul Dofteana din Bacău au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție aliemntară, după ce ar fi mâncat sandiviciurile sau bomboane oferite de școală cu ocazia sărbătorii Sfinților Constantin și Elena.

La Iași, 134 de oameni, care au mâncat shaorma de la un fast-food din oraș, au acuzat ulterior stări de greață și febră. 73 dintre aceștia au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce au contractat bacteria Salmonella. Polițiștii au deschis un dosar penal în cazul shaormeriei din Iași.


Citește și EXCLUSIV/ Sergiu Băhăian, „călăul de boschetari', primul interviu din penitenciar: „Lăcomia m-a împins să fac asta' – VIDEO


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Am testat o mașină electrică prin oraș. Cum treci peste „angoasa autonomiei”
Comentarii