MENIU CAUTĂ
21 Mai. 2018 13:55 , de Theodor Istrate

Șaptesprezece copii din Dofteana, la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Copiii au mâncat dulciuri de la un chioșc de lângă școală

Distribuie

Șaptesprezece copii din Dofteana, județul Bacău, au ajuns la spital, luni după- amiază, cu mai multe ambulanțe, inclusiv pentru victime multiple, cu suspciune de toxiinfecție alimentară. Aflați la unitatea de învătământ din localitate, preșcolarii și elevii au acuzat stări generale de rău, cu dureri abdominale, senzație de vomă și dureri de cap.

Conducerea școlii a alertat autoritățile, în zonă fiind trimise mai multe ambulanțe, inclusiv cea pentru victime multiple.

„Toți cei 477 de copii ai unității de învățământ, primesc legal, în cadrul unui proiect-pilot, sanvișuri de la o firmă din localitate, care a câștigat licitația organizată în acest sens. Însă toți copiii de la aceeași unitate cumpără diverse alimente și de la un chioșc aflat în apropierea unității școlare. S-a constatat că unii dintre școlari au mâncat diverse dulciuri, cum ar fi ciocolată, bomboane fondante, de aceea nu pot spune de la ce ar fi putut apărea această toxiinfecție alimentară”, a declarat luni pentru Libertatea primarul comunei Dofteana, Ioan Bujor.

În urma triajului făcut la unitatea de învățământ, 17 copii au fost transportați la spitalele din Moinești și Onești. Însă autoritățile din Dofteana nu exclud ca și alți copii să ajungă la spital.

Poliția a prelevat deja mai multe probe din ambalajele dulciurilor mâncate de copii.

În acest caz, a fost anunțată și Direcția de Sănătate Publică Bacău, unitate care va face o anchetă epidemiologică pentru a stabili sursa toxiinfecției alimentare.

Citește și: Ce sunt bolile psihice, cum le recunoaștem și cum se tratează

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii