MENIU CAUTĂ
11 Iun. 2013 06:01 , de Iulian Simbeteanu

BACALAUREAT 2013: Licean din Timișoara, după oralul la română: «La majoritatea elevilor li s-a părut o probă foarte ușoară» VIDEO

Distribuie

Rata de înscriere este în prezent cea mai scăzuta din ultimul deceniu. În ceea ce-i privește pe cei respinși în sesiunile anterioare, doar o treime mai speră să obțină diploma, informează Stirile ProTV.

La Brașov, de exemplu, din 4.500 de elevi care ar fi trebuit sa dea anul acesta bacalaureatul, au riscat doar 2.800 .

Asta nu înseamnă că toți cei care s-au înscris la bacalaureat sunt pregătiți suficient pentru a lua examenul. Cu ochelarii atârnând neglijent la blugi, un tricou decoltat, brațară cu tânte și lanț la gât, Mircea din Timișoara a demonstrat ca este preocupat de modă.

Cat despre examenul de luni: ”Cred că la majoritatea elevilor li s-a părut o probă foarte ușoara. Mai greu este la scris”, a spus Mircea.

Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2013 s-au înscris 187.898 elevi, dintre care 147.830 din promoţia actuală.

A doua probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, va avea loc între 12 – 14 iunie.
Foto: captură video ProTV

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii