21 Apr. 2017 07:56

Balcon prăbușit de la etajul 10, într-un bloc din Berceni | FOTO

Distribuie

Balcon prăbușit de la etajul 10, într-un bloc din Berceni. Un balcon dintr-un bloc vechi din zona Berceni s-a desprins de planşeu şi a căzut de la 30 de metri înăţime. Din fericire, de data aceasta, nicio persoană nu a fost rănită.

În schimb au fost distruse 2 aparate de aer condițioant și o mașină a fost avariată. Clădirea trebuie însă reparată urgent: cel puţin trei balcoane ameninţă şi ele trecătorii.

Proprietarul apartamentului nu se consideră vinovat. Alta este cauza pentru care a căzut balconul, crede el.

”Se creează curent la etajele superioare. Fiind circa un metru înălţime balustrada, e ieşită în afara blocului şi o ia curentul”, spune proprietarul, potrivit Digi24.

Proprietarul spune că în cei 38 de ani de când locuieşte în acest apartament nu a observat niciodată că balconul ameninţă să se desprindă. Vecinii se tem însă să nu urmeze şi alte incidente periculoase.

Potrivit legii este obligaţia proprietarului să îşi întreţină apartamentul, inclusiv balconul. Primăria de sector se gândeşte să-i ajute însă pe cei care nu au destui bani pentru consolidare.

”Vă găsiţi o firmă, firma vă face lucrarea şi noi ulterior vă ajutăm cu tichete pentru materiale de contrucţii în valoare de 75% din valoarea lucrării”, spune Cristian Zărescu, purtător de cuvânt Primăria S4.

Pentru că nu a luat nicio măsură şi asocaţia de proprietari va fi sancţionată cu 500 de lei.

Balcon prăbușit de la etajul 10, într-un bloc din Berceni

Balcon prăbușit de la etajul 10, într-un bloc din Berceni (FOTO: Claudiu Vărzaru. Sursa: facebook.com/BerceniCartierulCopilarieiEduard Péter)

 

Comentarii
← Inchide