Mergi direct la conținut »
Bangladesh, în doliu național. Detalii cutremurătoare despre atacul armat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Bangladesh, în doliu național. Detalii cutremurătoare despre atacul armat

Bangladesh, în doliu național. Detalii cutremurătoare despre atacul armat

Bangladeshul se află duminică în doliu național după masacrul dintr-un restaurant popular din capitala Dhaka revendicat de jihadiști, care au ucis 20 de ostatici, în principal străini. Între timp, supraviețuitorii atentatului au povesti momentele de groază prin care au trecut.

Șefa guvernului de la Dacca a decretat doliu național într-un discurs televizat și le-a cerut extremiștilor să “înceteze să ucidă în numele religiei”. „Este un act odios. Ce fel de musulmani sunt acești oameni? Ei nu au nicio religie”, declarase anterior premierul, care conduce o țară majoritar musulmană.

În atacul lansat vineri seară și revendicat rapid Statul Islamic bărbați puternic înarmați au ucis 20 de ostatici, majoritatea masacrați cu arme albe, înainte ca forțele de ordine să ia cu asalt locul sâmbătă dimineață.Printre ostaticii uciși se află italieni, japonezi și un american. Doi polițiști au fost de asemenea uciși la începutul atacului.

Supraviețuitorii au povestit că atacatorii i-au separat pe ostaticii localnici de cei străini înainte de a începe carnagiul, care s-a încheiat 11 ore mai târziu prin intervenția forțelor de securitate, care au ucis șase jihadiști.

„Atacatorii i-au pus să recite din Coran. Ei care au știut, au fost salvați, ba chiar li s-a dat mâncare. Ceilalți au fost torturați, mutilați și uciși”, a declarat tatăl unui tânăr care a reușit să scape din atacul terorist.

Luarea de ostatici, de o gravitate fără precendent în Bangladesh, vine după luni de violențe marcate de crime împotriva intelectualilor și membrilor minorităților religioase, revendicate de asemenea de gruparea Statul Islamic.

 

Close
Închide
  Close