Poliția locală a confirmat incidentul, care a avut loc în jurul orei 11.00, pe strada Ana Ipătescu. „Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 86 de ani”, a transmis IPJ Prahova.

Viceprimarul Ploieştiului, Magdalena Trofin, a precizat că angajatul firmei de pază cu care spitalul are contract a observat că bărbatul s-a prăbuşit lângă gard, însă nu a avut „o reacţie logică de a alerta autorităţile medicale”.

Managerul Spitalului Municipal Ploieşti, Mihaela Iordănescu, a declarat pentru news.ro că martori aflaţi în zona spitalului au afirmat că bătrânul aştepta la Serviciul de Medicină Legală Prahova pentru un certificat necesar la o tranzacție și trecătorii au fost cei care au alertat personalul spitalului când l-au văzut prăbușit.

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a cerut verificarea înregistrărilor camerelor de supraveghere pentru clarificarea situaţiei. „Indiferent de funcţie, suntem în primul rând oameni şi dacă se dovedeşte vinovăţia salariaţilor de la spital, vom merge chiar până la desfacerea contractului de muncă”, a spus edilul.

Trupul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova pentru necropsie, iar cercetările sunt continuate pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Foto: Ziarul Prahova

Urmărește-ne pe Google News