De Adrian Ilie,

Traian Băsescu afirmă că realizarea unirii Republicii Moldova cu România va presupune costuri care vor crește pe măsură ce reunificarea este amânată, dar a spus că vor exista și importante avantaje economice.

„Dincolo de reîntregirea ţării, care este un obiectiv fundamental şi de revitalizare a naţiunii, reunificarea ne aduce foarte multe din punct de vedere economic. Imaginaţi-vă potenţialul agricol al României pus lângă potenţialul agricol al Republicii Moldova. România ar deveni o adevărată putere agricolă (…). Este şi o creştere a populaţiei României cu 3,5 – 4 milioane, asta înseamnă creşterea puterii de vot în UE”, a spus Traian Băsescu, la Convenția Românilor de Pretutindeni, citat de Agerpres.

Pe lângă considerentele de ordin economic, fostul președinte a evocat și faptul că este o chestiune de ”demnitate națională” să fie anulate consecințele Pactului Ribbentrop-Molotov

„Adică, atât timp cât stăm pasivi şi ne uităm că trăim după regula lui Stalin şi a lui Hitler, scuzaţi-mă, dar avem o problemă de conştiinţă, de responsabilitate naţională. Eu nu vreau să dau lecţii nimănui, dar românii trebuie să se trezească. Republica Moldova nu este o afacere, este o nevoie de restabilire a demnităţii unui popor.

Reunirea nu este posibilă să se întâmple atât timp cât nu există cifra magică a democraţiei: 50 la sută plus un dintre cetăţenii Republicii Moldova trebuie să voteze la un referendum sau în Parlament. Aşa cum s-a făcut România Mare, ea se poate reface prin vot şi democratic.

Traian Băsescu, europarlamentar:

El a spus că reunificarea ar trebui să devină al treilea mare obiect de țară al României, după aderarea României la Uniunea Europeană și la NATO.

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate