12 Ian. 2018 07:21 , de Valentina Postelnicu

Băsescu, despre războiul Carmen Dan-Mihai Tudose: România e sfâșiată de hienele PSD, țara e aruncată în criză

Distribuie

Băsescu, despre războiul Carmen Dan-Mihai Tudose. ”România e sfâșiată de hienele PSD, țara e aruncată în criză”, a scris fostul președinte pe pagina de Facebook, el arătând că, răspunsul ministrului de Interne, potrivit căruia a fost pusă în Guvern de partid, este ridicol, ”pentru că instituţional a fost propusă pe lista guvernului de premier, votată de Parlament şi numită prin decret de Preşedintele României urmare a depunerii jurământului”.

'România sfâşiată de hienele din PSD. PSD este incapabil de guvernare instituţională şi a devenit un risc, inclusiv de securitate, pentru România. Ţara este azi aruncată în criză politică şi totală decredibilizare. Premierul Mihai Tudose îi cere public ministrului internelor să demisioneze, dar nu-şi asumă soluţia instituţională, corectă şi constituţională prin care să ceară Preşedintelui României revocarea ministrului', a scris liderul PMP.

Băsescu mai afirmă că 'ministrul de la interne, doamna Carmen Dan, îi răspunde public premierului că nu demisionează pentru că a fost numită de partid', răspunsul acesteia fiind unul 'ridicol'.

'Ridicol răspuns, pentru că instituţional a fost propusă pe lista guvernului de premier, votată de Parlament şi numită prin decret de Preşedintele României urmare a depunerii jurământului. Aşa scrie în Constituţie', afirmă Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, 'pe fondul disputei dintre Primul Ministru şi Ministrul de Interne, Constituţia României este făcută pulbere, iar Statul Român se face ţăndări, arătând ca un stat fără reguli de guvernare, cu un premier fără autoritate asupra membrilor guvernului, cu un guvern împărţit pe găşti'.

'După episodul Grindeanu, la doar câteva luni, PSD-ul lui Dragnea dă o nouă probă că este incapabil pentru guvernare. Oricum, şi din interior, şi din exterior, România arată ca o ţară sfâşiată de interesele găştilor din PSD. PSD a devenit un risc pentru România, inclusiv un risc de securitate', mai spune Traian Băsescu.

Fostul președinte mai face un comentariu, în final: 'PS – făcând haz de necaz, aş spune că Dragnea şi gaşca lui au inventat ministere autonome în Guvernul Tudose (ungurii pot fi invidioşi)'.

Carmen Dan a prezentat joi seară un document care arată acordul lui Cătălin Ioniță de a fi împuternicit în fruntea Poliției Române. Acceptul a fost semnat de Ioniță marți, după o discuție acută cu ministrul de Interne.

Premierul Mihai Tudose i-a răspuns ministrului Carmen Dan, după ce această a susţinut, într-o conferinţă de presă, că a primit acceptul lui Cătălin Ioniţă de a prelua conducerea interimară a Poliţiei Române, dar pe care ulterior a refuzat-o.

„Doamna Carmen Dan recunoaște cã la ora 6:27 a fost sunată de domnul chestor Ioniţă, care a anunţat-o că dorește să se vadă cu domnia sa. În acea dimineaţă, i-a transmis acesteia că nu vrea să fie șef al IGPR. Ședinţa de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunţat că nu îl numesc pe domnul chestor Ioniță, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu și că aștept un raport de la dânsul. La acea oră, toate televiziunile titrau că domnul chestor Ioniţă nu dorește să fie noul șef al IGPR. Cum poate spune cineva că anunţul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniță să se răzgândească? Trageți dumneavoastră concluziile', a scris premierul Mihai Tudose, pe Facebook.

Citește și: Tudose anunță restructurarea: Vreau un guvern mai suplu. Dacă nu am dreptate, plec acasă!

Loading...
Comentarii