De Valentina Postelnicu,

UPDATE 11.50: ”Având în vedere că pe rolul Curții Constituționale sunt înregitrate în continuare contestații privind candidaturile la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, Biroul Electoral Central aduce la cunoștință publică faptul că (…) tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot a candidaților formațiunilor politice și a candidaților independenți, precum și a semnelor electorale ale acestora va fi efectuată la data de 28 septembrie, ora 09.30”, se arată într-un comunicat al BEC.


BEC a validat următoarele candidaturi: Viorica Dăncilă, din partea Partidului Social Democrat, Theodor Paleologu , din partea Partidului Mişcarea Populară, Klaus Iohannis, din partea Partidului Naţional Liberal, Dan Barna, reprezentantul Alianţei USR PLUS, Kelemen Hunor, din partea Uniunii Democrate Maghiare din România, Mircea Diaconu , susţinut de Alianţa Electorală „Un Om” – formată din ALDE şi Pro România.

Au mai fost validate candidaturile:Ramona Ioana Bruynseels, din partea Partidului Puterea Umanistă (Social-Liberal), a lui Cătălin Ivan – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională, Marian-Stanoevici Bogdan-Dragoş-Aureliu – candidat independent, Banu John-Ion – Partidul Naţiunea Română, Popescu Sebastian-Constantin – Partidul Noua Românie, Cumpănaşu Alexandru – candidat independent şi Peia Ninel – Partidul Neamul Românesc.

Iniţial, BEC a respins candidatura depusă de omul de afaceri Cataramă Viorel, din partea Partidului Dreapta Liberală, însă acesta a atacat decizia la Curtea Constituţională.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

CCR a admis sesizarea, astfel că şi candidatura lui Viorel Cataramă a fost înregistrată de BEC şi va apărea pe buletinele de vot.

De asemenea, CCR a admis contestaţiile, în urma respingerii candidaturilor depuse de Moraru Radu, Zamfir Bogdan Mihail şi Duţă Marin. Şi aceştia intră în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Marţi, Biroul Electoral Central a anunţat că sesizează organele de urmărire penală cu privire la candidaţii înscrişi la alegerile prezidenţiale care au depus semnături de susţinere ce „prezintă elemente de similitudine evidentă”.

Este vorba despre Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni), Cătălin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănaşu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Păunescu (candidat independent), a comunicat BEC.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au anunțat, joi, au preluat dosarul referitor la listele cu posibilele semnături false pentru susținerea unor candidați la alegerile prezidențiale, ca urmare a denunțului formulat de Biroul Electoral Central.


Citeşte şi:

Klaus Iohannis, apel către diaspora, să se întoarcă acasă: „Ar fi o enormă bogăţie pentru România!” Ce spune despre votul la prezidenţiale, în afara ţării

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși