De Valentina Postelnicu,

Theodor Paleologu a fost desemnat candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din acest an. Eseist, profesor, diplomat, Paleologu promite un alt fel de şef al statului. El s-a declarat convins că este singurul care îl poate învinge pe Klaus Iohannis, la prezidenţiale.

Theodor Paleologu a fost deputat de București începând cu legislatura 2008-2012, fiind ales în 2008 din partea Partidului Democrat Liberal și în 2012 din partea Alianței România Dreaptă.

În 2008 a fost ministru al culturii în primul guvern condus de Emil Boc. În 2014 a părăsit Partidul Democrat Liberal, alăturându-se Partidului Mișcarea Populară, noul partid al fostului preşedinte Traian Băsescu.

După acest moment, însă, participarea sa în politică a fost redusă. Theodor Paleologu s-a concentrat pe şcoala privată înfiinţată de el, Casa Paleologu, unde ţine cursuri în domenii umaniste.

Diplomat şi profesor la universităţi de prestigiu din lume

A fost ambasador al României în Danemarca și Islanda în perioada 2005 – 2008.

A studiat la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța, a obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

În 2001, a obținut doctoratul în științe politice, la Universitatea Ludwig Maximilian din München.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

A fost lector la Boston College în 1999 și 2000, profesor asistent și director al școlii de vară la European College of Liberal Arts din Berlin (devenit ulterior Bard College Berlin).

A fost căsătorit cu Sara Nassif, de origine libaneză, cu care are un băiat.

Theodor Paleologu afirma, în campanie, că este nevoie de elaborarea unui „Cod de conduită diplomatică pentru toţi demnitarii„, pentru că sunt politicieni care se pun în „situaţii nepotrivite”.

Ce avere are Theodor Paleologu

Theodor Paleologu are două terenuri agricole moştenite din 2005 şi o casă de 400 metri pătraţi.

Acesta mai deţine cinci conturi şi depozite bancare de 189.418 lei şi 32.072 euro.

Veniturile de la Fundaţia Paleologu sunt de 8.424 lei, la acestea adăugându-se venituri din activităţi independente de 108.113 lei şi din arendă – 23.625 lei.

Cine sunt contracandidații lui Theodor Paleologu. Vezi lista candidati la alegeri prezidentiale 2019

Vezi: Cand sunt alegerile prezidentiale 2019

Cum afli unde votezi la alegerile prezidentiale

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor