De Răzvan Mihalașcu,

Fiscul a vândut peste 3.200 de mașini, bărci și motociclete cu puțin peste 2 milioane de lei – în medie de 600 de lei pe bucată, relatează Știrile PRO TV.

Anunțurile cu obiecte scoase la licitație cu greu de găsit pe Internet, așa că, din diverse motive, cei mai mulți dintre cumpărători se prezintă la licitație doar la a treia strigare când prețurile sunt la jumătate.

Așa se face că o mașină BMW X6 din 2009 a fost vândută cu 30.000 de lei, echivalentul a 6.500 de euro. Cu această sumă nu și-ar fi putut cumpăra nici măcar o Dacie Logan, având în vedere faptul că o astfel de mașină nouă are un preț de pornire de 7.430 de euro.

ANAF scoate la licitație mașinile confiscate de la infractori sau de la datornici. După ce este confiscat, bunul este evaluat și scos la licitație. Dacă depăşeşte valoarea de 20.000 de lei, legea obligă publicarea anunţului pe site-ul ANAF sau al ministerului de Finanţe.

Potrivit sursei citate, în 99 la sută din cazuri nimeni nu cumpără la prima strigare. Bunul este apoi scos la licitație cu o reducere de un sfert din prețul evaluat inițial. La a treia strigare apar și cumpărătorii pentru că obiectele scoase la licitație au deja 50 la sută reducere.

De exemplu, cea mai scumpă maşină a fost un Lamborghini Gallardo din 2006, care i-a aparţinut lui Harry Mironescu, patronul clinicii Sabyc, condamnat la închisoare pentru trafic de ovule. Mașina a stat timp de doi ani într-o parcare a Fiscului și a fost vândută cu 260.000 de lei, adică 57.000 de euro. De asemenea, MASERATTI QUATTROPORTE a fost adjudecat cu 31.000 de lei – 6.800 de euro.

Citeşte şi:

Replici de Ferrari și Lamborghini, fabricate într-o uzină clandestină din Brazilia. Cât costă copiile bolizilor de lux

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”
GSP.RO

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat