Mergi direct la conținut »
Boris Johnson se întâlnește cu Merkel și Macron pentru a discuta termenii Brexit-ului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Boris Johnson se întâlnește cu Merkel și Macron pentru a discuta termenii Brexit-ului

Prim-ministrul britanic Boris Johnson ar urma să se deplaseze săptămâna viitoare la Paris şi Berlin pentru întâlniri cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi, respectiv, cancelarul german Angela Merkel, pentru a discuta despre Brexit înaintea summitului G7 programat în weekendul următor la Biarritz, în sud-vestul Franţei, transmite sâmbătă AFP, citând surse diplomatice.

Boris Johnson ar urma ‘probabil’ să vină la Paris săptămâna viitoare pentru a se întâlni cu Emmanuel Macron, a declarat pentru AFP o sursă diplomatică franceză, fără a preciza o dată.

Vineri, purtătorul de cuvânt la Angelei Merkel a indicat de asemenea că o întrevedere între aceasta şi Boris Johnson este ”prevăzută foarte curând”.

”La cancelarul (Angela Merkel) şi noul prim-ministru Boris Johnson au discutat deja o dată prin telefon. Dar să se aşeze împreună la masă pentru a discuta despre Brexit şi alte subiecte europene (…) este, bineînţeles, util”, a explicat el.

Guvernul lui Boris Johnson afirmă că este decis ca Brexit-ul să se producă pe 31 octombrie, indiferent dacă va reuşi sau nu să renegocieze acordul încheiat cu UE.

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat joi optimist în ce priveşte încheierea unui ‘fantastic şi mare acord comercial cu Regatul Unit’ după retragerea acestuia din UE la 31 octombrie.

Trump, Johnson, Merkel şi Macron vor fi prezenţi la sfârşitul săptămânii viitoare la summitul G7 de la Biarritz.

Close
Închide
  Close