MENIU CAUTĂ

Bucureștean cu permisul suspendat, prins de trei ori băut la volan între 2015 și 2017. Acum, este cercetat pentru cinci infracțiuni

Distribuie

Bucureștean cu permisul suspendat, prins de trei ori băut la volan. Din ce în ce mai mulți șoferi aleg să urce la volan, după ce conumă băuturi alcoolice. Pe distanțe lungi sau scurte, aceștia nu se gândesc la consecințe, care - inevitabil - în unele cazuri nu întârzie să apară.

De exemplu, weekend-ul trecut, cinci tineri au murit în accidentul din Ilişeşti, județul Suceava. După ce au petrecut într-un club în noaptea dintre 31 octombrie, aceștia au făcut un accident rutier pe drumul care leagă Suceava de Gura Humorului.

Autoturismul în care se aflau rula cu 180 km/h, potrivit anchetatorilor, iar la un moment dat mașina a ajuns pe contrasens, unde a lovit mai întâi un autocamion, după care a fost aruncat într-o altă maşină.

În urma acestui impact, autoturismul în care erau cei cinci tineri s-a răsturnat pe şosea, după care a luat foc. Tinerii,  cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, au murit arşi de vii.

Marți, 7 noiembrie, în jurul orei 22.15, a avut loc un alt accident rutier grav, pe strada Baicului din Capitală, în Sectorul 2. O șoferiță de 35 de ani a murit și sora sa de 18 ani a fost grav rănită, suferind arsuri multiple pe tot corpul.

Șoferița ar fi ieşit dintr-o parcare fără să se asigure, moment în care a fost surprinsă și lovită de un autoturism marca BMW. Din nefericire, mașina în care se aflau cele două tinere a luat foc, după care flăcările s-au răspândit şi au afectat şi alte patru maşini parcate.

Femeile ar fi fost scoase din maşină de celălalt şofer implicat în accident, care a fugit apoi de la locul faptei, cu toate că impactul nu s-a produs din cauza lui. Doar că, ulterior, s-a aflat de ce părăsise locul accidentului…

Şoferul fugar a fost găsit la scurt timp de poliţie, iar alcooltestul a arătat că acesta consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan. El a fost arestat, astăzi (9 noiembrie), pentru o perioadă de 30 de zile.

Și tot din sectorul 2 vine și următoarea informație, din partea Brigăzii Rutiere a Capitalei. La propunerea acesteia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, pentru săvârșirea – în perioada 2015-2017 – a trei infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și a două infracțiuni de conducere a unui autovehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Concret, la data de 4 iunie 2015, în jurul orei 23.30, șoferul în cauză, care atunci avea 40 de ani, a condus un autovehicul pe Șos. Pantelimon, sector 2, având o concentrație de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, la data de 11 octombrie 2016, în jurul orei 22.10, aceeași persoană a condus un autoturism pe Str. Marcu Armasul, din același sector 2, având și suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule și o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Anul acesta, în data de 2 noiembrie, în jurul orei 22.20, aceeași persoană – pentru a treia oară – a condus un autoturism pe Bd. Basarabia, având deja suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule și o concentrație de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și doar de trei ori l-au prins polițiștii, în acești trei ani, dar cine știe de câte ori a circulat cu mașina pe drumurile publice, aflându-se la volan sub influența băuturilor alcoolice.


CITEȘTE ȘI… Reacția Principesei Elena, mama fostului principe Nicolae: „Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România”


 

Citește mai multe despre Accident, Alcool, baicului, Poliție, sectorul 2 și șofer pe Libertatea.

Comentarii